Forum Depression & ångest


Maktlös

Jag känner mig så maktlös när det gäller mig själv. Jag vet att jag borde tänka positiva tankar men de e inte alltid så jävla lätt. Visst jag käkar antidepressiva piller, men bara för att jag gör det så blir inte hela mitt liv bra för det. Jag vet att det finns de som har det värre men tycker inte ni oxå att det e svårt att alltid tänka: det finns de som har de värre. De e inte så lätt att rycka upp sig jämt.

Jag känner nämligen likadant svårt o tänka positivt brukar säga till mig att det finns dem som har det värre. Men sammtidigt detta handlar om mig mina känslor tankar mm och hur jag har det. Och då kommer negativa tankar om och om igen skuldkänslor mm,ja du vet.


Ja jag vet precis vad du menar. Vi måste ju oxå få ha känslor och må dåligt. Jag kan inte hjälpa att jag bor i Sverige och har tak över huvudet. Men jag mår dåligt i alla fall. Men då e de som om jag inte får må dåligt för du har det väl bra? Jo tack de har jag men de ser inte hur jag mår innanför! Jag kan bli så arg ibland när jag tänker på att alla hela tiden ska tycka och tänka så mycket om mig alltid.


Ja alla är riktig nyfikna ja men du ser ut o må bra du pratar skratar lever vad kan der vara fel på dig liksom. man har den fasad framför folk,och sen om jag plötsligt skriker och får ur mig saker för jag klarar inte av det mer,det är då alla reagerar typ jag med det är klart att vi tror på dig.Skitsnack säger jag blir så arg.


Vet precis hur det känns. Man måste skratta och vara glad, fast man håller på att sjunka i jorden i sin själ. Min maktlöshet består i, att jag känner att ingen bry sig om något längre, allt är ytligt. Tex blir jag ledsen, om jag pratar förtroligt med någon, och de blir uppringt på mobilen, då är det samtalet viktigare, fast jag fick sluta mitt i en mening! Sånt gör mig väldigt frustrerat.


Jag förstår precis, det är så tråkigt o inte bli förståd och som du skriver man pratar med personen i frågan sen häder det ngt annat och självklart är det viktigar än det jag ville få ur mig. Blir oxå ledsen över sånt jag vet inte det är svårt hela situationen man befiner sig i just nu.


föstår hur du menar mår man för dåligt själv så är det ju inte lätt att tänka att andra har det värre så kan ivarje fall inte jag tänka när jag mår dåligt då har man nog med sitt liv jag har oxå svårt för att tänka så det är ju inte något konstigt /maude


Ryck upp dig!!!Fan vad jag hatar den frasen.Så säger dom som inte vet,inte förstår etc.Självklart kan man inte tänka,det finns dom som har det värre,när man själv mår piss. Jag är väldigt öppen till alla med min psykiska sjukdom o det känns bra för mig.Jag har en massa fysiska sjukdomar oxå o pratar jag om det är det inga problem,men jag märker att folk blir rädda när man pratar om det psykiska. Jag tror iaf att det är viktigt att säga som det är o så får folk ta det som dom vill.Det är ju inte medömkan vi vill ha,eller hur? Bara förståelse och inga Ryck upp dig. Kramis


Jag tror oxå det e bra om vi e öppna me hur vi mår. På sikt kanske det gör att andra får en insikt i hur vi har det. De e som du säger att folk som inte vet hur de e, de säger ryck upp dig! Ja tack de skulle jag,m men de e inte så jävla lätt, för då hade jag gjort det för längesen...Söder


Hej, ja tänk om det vore så enkelt att man kunde bestämma sig för att tänka positiva tankar och sedan mår man bra! Då skulle väl inte en enda människa må dåligt. Man kan faktiskt inte styra över tankar. Däremot kan man till viss del styra över hur man låter sig påverkas av dem, det tycker jag funkar ibland. Jag känner igen mig i att det är smärtsamt att inte blir förstådd. Man vill bara bli bekräftad i sin upplevelse, men jag tror att människor ofta inte orkar ta in. Och då kan det komma klämkäcka kommentarer!


Jag lärde mig när jag var yngre att man kan inte jämföra... för alla har olika förutsättningar. Klänger mig fast vid den tanken och det ger mig kraft. Kraft att inse att jag kan må dåligt av det som händer och har hänt mig samtidigt som nån annan mår dåligt av andra saker. Ibland snuddar min verklighet vid nån annans... vi finner gemensamma punkter i våra liv... och det ger gemenskap.. att båda mår dåligt över liknande saker, eller båda mår bra av liknande saker. För även om jag mår dåligt har jag goda erfarenheter i livet.. saker som får mig att må bra! Och det har andra med... vissa minnen, vissa saker som får en att må gott :-) Ja, det är inte alltid lätt att tänka positivt... men jag försöker... försöker varje dag. Vissa dagar lyckas jag, vissa dagar orkar jag inte. Så är det och så får det vara... De bra dagarna finns och de sämre med. Och de är alla en del av livet som helhet. Jag önskar dig många bra dagar söder... Kram!


nästa gång någon säger att jag ska rycka upp mig tänker jag sparka personen hårt på dess högra knä. Det ska bli skönt och nu ser jag nästan fram emot att det händer så jag får det gjort! Och jag är nästan säker på vem jag kommer få straffa! YES


Jag låg på sjukhus med 43 graders feber förra året och när min mamma kom på besök fick jag höra: Men du ser inte sjuk ut, måste du ligga på sjukhus, är du inte lite gnällig nu? Citat från en kompis under samma vistelse: Är du säker på att du har feber? Du ser inte sjuk ut är en kommentar som jag verkligen HATAR! Oavsett om jag mår dåligt av psykiska problem eller pga ryggsmärtan svider kommentaren lika mycket. Nu kopplar jag visserligen på min mask utåt så gott det går men om jag öppet berättar att jag mår dåligt vill jag inte få den kommentaren i ansiktet. Vad vet andra egentligen om mitt mående..INGENTING! Oavsett om jag har anledning eller ej kan jag må dåligt..inte är man immun bara för att man föddes i välbärgade Sverige. Visst är jag tacksam för tak och mat men jag har andra problem... Ryck upp dig vill jag inte ens kommentera... Kramar

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons