Forum Depression och ångest


Hur bedöma måendet

Jag tycker det är svårt veta hur jag ska bedöma mitt mående Vad jag ska gå efter Jag kan vara ångestfri i perioder men jag orkar inte laga mat, sköta hygienen eller hushållet Mår jag bra då?

När jag mådde som sämst kunde jag inte heller bedöma mitt mående. Jag trodde jag var ångestfri och var frustrerad att vardagslivet ändå inte funkade med hushåll, hygien osv... Men min psykolog förklarade för mig att jag faktiskt levde med konstant ångest, men att det till slut blev ett vanetillstånd. Alltså kunde jag inte känna av ångesten när den låg på, låt säga, 7 av 10 på en skala - jag var ju så van att ligga på den nivån. Men när den låg på 9 eller 10 av 10 så kände jag den mkt tydligt. Ska tillägga att jag oxå har diagnosen dystymi, men jag tror att jag är relativt symptomfri numera. Men mitt svar, eller vad jag tror Nej, jag tror inte att du mår bra alls.


För mig har aldrig ångest varit huvudproblemet utan den har legat ovanpå depressionen. Många perioder är jag ångestfri men mått uruselt depressivt med problem med ork, hygien, hushåll och varför bry sig inställningen. Klart depression+ångest är fruktansvärt jobbigt men att vara tom, känna sig känslolös, inte ha ork är ett handikapp och inte mår man bra! Så som svar på din fråga, nej du får inte bra :-(

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons