Forum Depression och ångest


HJÄLP!!!!!!!!

fick en panikattack hos min kompis idag. har fruktansvärda skul- och skam känslor för att jag bara *bryter ihop* helt plötsligt utan förvarninig. har tagit för många tabletter ikväll (oxacand, stavas ngt liknande). det jobbiga är att jag vill ta mer tabletter, jag skulle lätt kunna ta hela paketet, känner mig så trött. vågar inte ringa till psykakuten och prata med dom, tänk om dom låser in mig på psyket, vill absolut inte det. HJÄLP!

Du kan väl ringa anonymt iallafall? Få råd och stöd med ditt mående... gör det... ring!


Om du är rädd för psyket så kan du kontakta vårdcentralen och höra om deras kurator är KBT-specialiserad. Är kuratorn det är det perfekt, då kan du ha kontakt med den personen, samtidigt som du kan köpa hem boken: Ingen panik, med KBT. Sedan kan ni tillsammans gå igenom boken om hur man lindrar panikattacker samt ångest. Om Kuratorn inte är specialiserad inom KBT kanske personen är villig att gå igenom boken tillsammans med dig iaf. Och du....om du mår så här dåligt...ska du sätta dig ner och fundera på vad som skänker dig glädje. Skriv ner dem även om de är få... Sedan fokuserar du på att uppleva något av det varje dag. Detta kan man göra genom att på kvällstid spalta upp en lista på det som skall göras under morgondagen. Här har du ett val att påverka hur du mår, här har du möjlighet att ta kontroll över hur du ska må under en dag. Sedan värderar du momentet. Hur känner du dig inför dem. hur tror du att det resulterar i för känslor? Positiva (+) negativa (-) eller känns de likgiltiga (L)? På kvällen kollar du av hur det blev och skriver den faktiska värderingen bredvid den du gissade fram... Efter ett tag så märker du om du utsätter dig för upprepande negativa moment i din tillvaro. Du kommer även hitta positiva moment du inte lagt märke till förr... Men ta nu och ring vårdcentralen och kontakta din lokala Kurator i första steg. Mvh/ Litty


Förstår hur du känner...jag har haft psykologhjälp under hela min tid, men uteslutit tabletthjälp. Jag vet att har ja tillgång till dom så kommer det sluta på ett sätt som jag kanske för studen inte vill!!!


finns om du vill prata.. ?


förstår hur du känner det men du har ju vårdcentralen du kan vända dej till om du inte vill ringa psyk eller som okallu skriver så kan du ju ringa anonymt tycker som hon ring oavsett om du ringer vc eller psyk kramar


Jag har minst sagt själv panik för att ringa psyk men de två gångerna jag gjort det (mer för att göra min läkare nöjd) har jag ringt anonymt, de frågar inte om namn eller annat som kan spåra dig. Kanske kan vara skönt att "prata av sig" utan skräcken att vakta sina ord...vet verkligen den känslan.. var rädd om dig..

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons