Forum Depression och ångest


Håravfall

Hej! Jag har nu ätit 20 mg Citalopram i 4 veckor och dessför innan 10 mg i 10 veckor. Nu har mitt hår tunnats ut rejält och jag blir så ledsen! Vad är det i den medicien som gör att det blir så? Finns det nåt SSRI-preparat som INTE ger denna biverkan? Vad har ni för erfarenhet av detta problem?

Jag tappar tyvärr också mycket hår och jag förstår din frustration för man blir både ledsen och rädd. Jag har däremot inte sett något speciellt samband med mediciner, tror det mer beror på att man inte mår bra psykiskt och/ fysiskt. Det är ett jättejobbigt problem, tycker det blev lite bättre med multivitaminen men det marginellt. Hoppas det är övergående.


Jag har också drabbats av sk. diffust håravfall vid behandling med såväl olika SSRI som SNRI (Efexor). Dock är det så att den vanligaste orsaken till diffust håravfall är stress - både fysisk och psykisk stress, vilket nästan alltid förekommer vid depression och ångest.


Tyvärr KAN antidepressiva medel ge håravfall, men det är väldigt individuellt. Jag tyckte att jag fick sämre hårkvalite av sertralin (ssri). Nu äter jag citalopram 20 mg som du gör nu och den får jag inga problem med håret. Som sagt STRESS kan ge håravfall. Du kan ju prova att äta extra B-vitaminer, speciellt B5.


Måste tillägga att när jag höll upp med medicinen i tre månader började håret stabilisera sig och jag blev så glad. Men, eftersom depressionen och GAD kom tillbaka var det bara att börja äta igen. Blir nog på livstid nu skulle jag tro. Känns så sorgligt att inte kunna vara en normalt funtad människa utan piller! Det man får hoppas på är att forskningen går framåt och att dom kanske kommer på vilken tillsats det är som ger håravfall (och även andra otrevliga biverkningar). För, jag är för tillfället inte det minsta stressad tack vare medicinen, så jag är tämligen säker på att hårproblemet är relaterat till den. Funderar på att besöka en homeopat för att se om jag kanske kan trappa ut Citalopramen och gå in med nåt h-preparat. Nån av er som har provat?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons