Forum Depression och ångest


En bra kväll

Har just varit på aromabastu i badhuset här på orten. Skööönt, i kväll var en blandning av svartpeppar, citrongräs och pepparmynt. Så underbart det är och så skönt trött man blir efteråt! I natt ska jag nog sova gott, hadebra alla ni, kramkram!

Aromabastu? Aldrig hört talas om förut, lät ju mysigt :D


Jo man bokar in sig på sittningar i bastun, en "värd" kommer in till oss med en hink vatten blandat med aromatiska oljor, sort/sorter varierar för varje torsdag. Han/hon öser vatten på stenarna i bastuaggregatet och viftar o snurrar med en handduk så dofterna och värmen träffar var och en med kraft! Ibland blir det så himla varmt (hett) så man börjar nästan frysa! Men det är så härligt och man blir så lugn o avslappnad efteråt.


Vi har bastu i vårt hyreshus där jag bor. Kanske kan man göra arombabastu på egen hand hm... men då behöver jag nog googla fram mer info om vilka aromer man kan använda o så... hur man gör rent praktiskt beskrev du ju nu, tack! Visserligen är duscharna under renovering där vid bastun nu, så jag får väl vänta. Kanske ska höra med min sjukgymnast om hur ledgångsreumatism o bastu går ihop först hm, men borde ju inte finnas hinder där, hoppas jag.


Ja bättre ta det säkra före det osäkra genom att kolla, även om åtminstone jag inbillar mig att det borde vara bra för kroppen

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons