Forum Depression och ångest


blockerad

När jag registrerade mig här valde jag att endast medlemmar på sidorna fick läsa mina blogginlägg. Pga ensamhet har jag suttit mycket vid datorn och ibland gått in på bloggar för att läsa. Nu fann jag att jag var blockerad hos någon som jag aldrig haft någon som helst kontakt med. Har ju inte heller skrivit något förrän nyligen så jag blir nyfiken på vilka grunder man blockerar någon. Dom få orden som står under Nya blogginlägg väcker intresse och så...du är blockerad. Men ok, det är ju upp till var och en att välja vem som ska få läsa. Kan jag skriva blogginlägg som ingen får läsa, typ ha som dagbok?

Nej, man kan inte blockera alla från en blogg... då skulle man manuellt behöva ställa in blockering på varje enskild medlem. Då kan nyregistrerade ändå läsa den... dem du inte hunnit blockera. Så om du vill skriva enbart för dig själv rekommenderar jag dig att skriva i word eller anteckningar (t ex) i din egen dator. Att bli blockerad "utan anledning" kan kännas konstigt, men alla väljer ju själv vilka de vill blockera. Då finns längre ingen möjlighet att kontakta personen ifråga och få svar på varför... Användaren ser dock om du försöker gå in på bloggen ändå, då du dyker upp som senaste besökare hos den även om du är blockerad. Sånt kan kännas irriterande för användaren, då en blockering är till för att förhindra någon att läsa... Men kanske släpps blockeringen i ett senare läge, om användaren ändrar sig. Men hur som helst är det upp till var och en vilka den vill blockera...


Det kan finnas en uppsjö av förklaringar till varför folk blockerar. Oftast är det frågan om en sorts "barnslighet" eller så är människan i luven på dig, men det stämmer nog inte om du är så pass ny. Kanske du var inne på en sida flera ggr och användaren undrade vem du var och blev orolig. Själv har jag blockats många ggr, mest beroende på att jag är en underbar person.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons