Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Föräldrars ålder en riskfaktor för autism

Annons

Risken&nbspatt få ett barn som utvecklar autism är betydligt större om man skaffar barn sent i livet, visar en amerikansk studie. Risken är nästan dubbelt så stor om mamman är över 40 år som när mamman är under 30 år. Även faderns ålder spelar roll, om pappan är över 40 år och mamman är under 25 är risken dubbelt så stor som när fadern är under 30 år. Däremot har faderns ålder endast en liten betydelse, om det inte är så stor åldersskillnad mellan föräldrarna.

Det är forskare vid University of California, Davis, som har granskat uppgifter om alla födslar i delstaten under loppet av ett decennium. 4,9 miljoner förlossningar ägde rum under 1990-talet. Än så länge vill forskarna inte dra några slutsatser om vad som gör att föräldrars ålder har betydelse.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.