Forum Mage & tarm


Sjuk av rå köttfärs?

Hej! Vet inte om det här hamnade i rätt forum, men iallafall. Gjorde köttfärslimpa idag, och tyvärr så hann jag äta en hel del innan jag insåg att den nog inte var helt genomstekt. Den var väl visserligen ganska varm, men såg lite för rosa ut... Tänkte inte så mycket på det först men nu har jag börjat må illa så då kom paniken! Kan man inte bli väldigt, väldigt sjuk om man äter köttfärs som inte är tillräckligt tillagad? Har googlat lite och läste då om nån bakterie som kan vara väldigt farlig. Finns det något jag kan göra?

Hej! Det är inte någon fara att din köttfärslimpa ej var genomstekt. Tex Wallenbergare ska vara rosa inuti. Så du kan vara lugn :)


kan ju vara magsjuka men var alltid noga med att aldrig äta rått kött. det kan innehålla bakterier vi inte är vana vid och man kan bli väldigt sjuk. även om det finns vissa maträtter som ska vara råa som maräng säger så håller jag mig hellre till när det är svart är det färdigt så att säga ^^. hellre 15 min extra på köttfärslimpor än för lite. hoppas de inte var nått allvarligt :) och att du mår bättre.


Jag brukar ju oftast tillaga maten lite för länge, just för att det inte ska finnas en chans att det är rått... Men den här gången blev det ju inte så. Blev lite risig i magen, så man lär sig ju av sina misstag.. :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons