Forum Mage & tarm


Forumtråd: Mag/tarm-sjukdom, vad kan jag ha fått?

Jag är en kille på 23 år som nu i ungefär 3 månader knappt kunnat äta pga. nåt fel med magen/tarmarna. Det hela började när jag för ca. 3 månader sen åt en kebebtallrik. Ungefär 20-30 minuter efter att jag ätit så blev jag bajsnödig och gick och satte mig på toa, men fick inte ut nåt. Istället började jag känna smärtor i buken och må illa. Jag reste mig då upp för att gå och lägga mig och vila, men hann inte längre än att precis öppna toalett-dörren förren jag svimmade. När jag sedan efter en stund kvicknat till så satte jag mig på toa igen och fick kraftig diarré. Jag har nu under dessa 3 månader efteråt knappt kunnat äta. Så fort jag äter lite för mycket får jag smärtor i buken, mår illa och har några gånger även fått frossa. Jag har dock bara haft diarré totalt två gånger, och det var i början av denna period, nu är jag istället väldigt förstoppad och har väldigt hård avföring. Jag har varit på flera läkarbesök och tagit flera blodprover, gjort en gastroskopi, ett ultraljud och en datortomografi av buken men allt ser tydligen helt normalt ut. Jag kan även nämna att när luft pumpades in i tarmen under datortomografin så fick jag väldigt ont i buken och mådde väldigt illa. Jag tror iaf. att det var en matförgiftning som påbörjade det hela. Även min läkare tror att det kan vara möjligt. En annan sak som talar för det är att det första blodprovet jag tog kort efter jag insjuknat visade på en lite för hög mängd vita blodkroppar, vilket jag läst ska öka vid infektioner i kroppen. Vad kan jag ha fått? Kan det vara IBS eller nån form av tarminflammation? Det börjar bli väldigt jobbigt att leva med detta för jag det är absolut inget fel på min aptit och jag känner mig hungrig nästan hela tiden vilket bara gör det hela värre.

Hejsan , ja det kan vara ibs, eller så kanske du är allergisk mot gluten ,testa att undvika vetemjöl,hjälps inte det ,testa att undvika laktos. jag har enorma smärtor med ,åker in och ut på akuten ,dem säger att jag har ibs, men jag har feber så tror inte att de är ibs jag har


Tror inte jag är varken gluten eller laktos-intolerant, har inte märkt av några speciella besvär när jag t.ex ätit bröd eller druckit mjölk, det är när jag äter lite för mycket av vad som helst som jag får besvär, dock är avföringen alltid hård. Några gånger har tom. avföringen klumpat ihop sig till stora klumpar och jag har haft väldigt svårt att få ut det. En gång var det tom. lite blod på avföringen. Det håller också på och bubblar väldigt mycket nere i buken emellanåt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons