Forum Mage & tarm


IBS symtom

Hej, är ny här på forumet. Man håller på och utreder mina diarréer. Läste här på netdoktor att man kan få symtom som oro och rädslor vid IBS. Är det nån här som har erfarenhet av det? och har fått någon förklaring på hur man kan få såna symtom?

Hej. Att IBS kan ge symptom som oro och rädsla tror jag definitivt på. Har själv IBS och känner igen det. Speciellt kan jag ofta känna ångest och oro. Vad det beror på har jag dock ingen aning om, om det nu finns någon koppling.


Det är samma här. Jag känner mig väldigt ångestfylld när mina IBS symptom är som värst men är orolig annars också. Vet inte riktigt vad som är hönan eller ägget.


Brukar ni känna illamående också när era IBS sympton satt igång? Jag lider själv av ett fruktansvärt illamående till och från om dagarna och jag har ingen aning om vad det är. Oftast brukar illamåendet övergå till en hungerkänsla.


Vad jag förstått, så är det ganska vanligt att de som lider av IBS, också har ångest/oroproblem. Har själv haft besvärlig mage i dryga 20 år, ffa med uppkördhet. Sett gravid ut på eftermiddagarna och fått knäppa upp kläderna. Jättejobbigt. Så för inte så länge sen fick jag rådet på Apoteket att pröva ett tarmreglerande pulver(smakfritt) och si det hjälpte redan från början. Det är underbart att ha en normal mage igen. Pulvret heter Sunwic.


Tack för era svar. Jag har också problem med illamående, ångest och rädsla. Värst på morgon och förmiddagen. Vaknar tidigt och blir läskigt orolig och får gå på toa. Får samma symtom när jag äter nånting, helskumt. Som Evelina skrev, man undrar ju vad som är hönan eller ägget. Hur ofta och hur långa perioder har ni? Det är drygt ett halvår sen för mig, och nu var det dags igen. Googlade på IBS och läste nånstans att: tidigare ansåg man att det var psykiskt betingat men att på senare tid har kunskapen ökat och man anser att IBS har en fysiologisk förklaring - nerv/muskelrubbning och/eller födoämnesallergi!


Jag har ångest när jag ätit något jag inte tål. Även i de fall jag inte förrän i efterskott förstått vad jag av misstag stoppat i mig. Har aldrig ångest annars. Är inte orolig av mig. Äter jag t ex fibrer får jag ångest. Har försökt förklara detta för ett antal läkare genom åren. Funderar ibland på hur många fler som jag det finns. Vilket onödigt lidande. Vet någon om det finns vedertagna ord för detta? Typ magångest/fysisk ångest?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons