Forum Mage & tarm


Forumtråd: HJÄLP!! Jag är orolig

Halloj, Nu är det så att jag har en tjej som är 15 år och är vegetarian och tränar nästan varje dag och hon tänker verkligen på vad hon stoppar i sig. Men nu Har hon riktigt jobbiga besvär och hon vägrar att gå och kolla upp det och jag får inte säga det till nån, Vad ska jag göra?. För ungefär 2 års sen när hon var i thailand fick hon väldigt ont i magen så hon åkte in på en gastroskopi i thailand och kollade upp det och då efter de fick hon käka väldigt mycket mediciner ungefär 12 per dag i nån månad, men sen har besvären fortsatt och än i dag får hon, efter varje träning spottar hon mycket blod och de krampar i hela magen, i flera timmar beroende på hur mycket hon har tränat och under den tiden kan hon inte äta. Nu för några dagars sen har hon fått spotta blod utan att hon tränat och krampningar i magen har också kommit när hon suttit i skolan och inte tränat. Jag börjar bli orolig och hon var nyligen (för 2-3 veckor sen) in på en gastroskopi i nortälje och läkarna trodde att det var magkatarr men ingen har hört av sig. Tror ni det är nått allvarligt?.

Är själv vegetarian sen 20 år tillbaka, knappast det som är problemet.Du måste söka läkarhjälp tilldin dotter, och det ska inte tränas alls med de symtom du beskriver. Först måste man komma tillrätta med magen. Vi veggisar måste se om våra vitaminer o mineraler mer än andra.B vitamin o järn är jätteviktigt att ta tillskott om man inte är jätteduktig på näringslära o äter allt som skall till. Dagens råvaror innehåller inte heller det de gjorde förr. Lycka till o God Jul!!


Jag tycker att du ska be hon kolla upp det, är det din tjej eller dotter`? Men vem de nu än så ska hon kolla upp det ,för de låter som magsår ,det är inte bra alls ,man kan få jättelågt blodvärde, sen kan de vara nåt med tarmen med, ta med henne på akut.


Tack för svaren.. De är faktist min flickvän och jag har tjatat på henne att åka in och kolla upp det men de vill hon inte. Fast nu tänker jag ta med henne till akuten tack. God fortsättning

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons