Forum Mage & tarm


DHEA

Är det någon som har fått veta att de lider av något med DHEA? Som jag förstår det, så har det med sköldkörteln att göra, och/eller det endokrina? När man har väldigt låga värden.

Jag har också brist på DHEA hormon,och jag ligger under referensvärdet då jag tog blodprov på DHEA. Finns det någon medicin som jag kan få utskrivit utan biverkningar som höjer mitt DHEA värde? Jag har precis nyligen läst om Prasteron APL. Kan min husläkare skriva ut detta? Jag behöver höja mina DHEA-värden,eftersom dom är för låga. Jag känner mig också ofta trött på dagarna och kvällarna,det är jätte jobbigt. Vill ha hjälp nu!


...jag har också fått veta att jag ligger under referensvärdet. DHEA är ett hormon som bildas i binjuranrna och är viktigt för immunförsvaret, orken, hindrar åldrande, motverkar cancer. Min läkare kallade det för trötthetshormonet för brist på detta blir man väldigt trött. Du kan gogla på det så finns det en hel det intressant att läsa. Men det är ju ett väldigt viktigt hormon så din läkare måste skriva ut något som heter -PRASTERON ABL- tror jag, får nämligen min medicin på tisdag den måste beställas och kostar visst över 800kr. Men det är det ju värt om man blir pigg. LYCKA TILL

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons