Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Svininfluensafallen ökar

Annons

Antalet anmälda influensafall ökar drastiskt och det är främst förskolebarn, skolbarn och stockholmare som drabbas. Det visar siffror från Smittskyddsinstitut som visar att 2 126 svenskar nu är diagnostiserade med den nya influensan. Det märks en ökning i samtliga åldersgrupper men flest drabbade är förskole- och skolbarn i åldrarna fem till 14 år.&nbsp
– Generellt har smittspridningen ökat, säger Agneta Holmström på Socialstyrelsen.

Under vecka 43 fördubblades antalet patienter som krävde sjukvård från 13 till 26. Anders Wallsten, läkare på Smittskyddsinstitutet, menar dock att bara det ökade antalet patienter inte behöver betyda att läget är livshotande men samtidigt pekar han på att fördubblingen av patienter som&nbspbehöver vård tyder på att smittspridningen ökat. Flest fall av svininfluensa finns i Stockholms län med 820 personer som är sjuka men sannolikt är siffrorna från Smittskyddsinstitutet bara toppen på isberget, skriver Dagens Nyheter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.