Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Inbjudan till aktivitet | Infektion

Sökes: Personer som haft bältros

Har du haft bältros och skulle kunna tänka dig att delta i pressaktiviteter för att lyfta bältros och öka kunskapen om sjukdomen? En viktig del i vårt arbete är att sprida nödvändig kunskap. Vi är därför intresserade av din historia och hur det var för dig när du drabbades av bältros. Tillsammans kan vi göra skillnad!   


Publicerad den: Uppdaterad den: 2022-06-14
Författare: Redaktionen, Netdoktor.se

För att kunna delta ska du uppfylla dessa kriterier:

  • Du har haft bältros
  • Du är äldre än 50 år
  • Du upplevde att du var frisk innan du drabbades av bältros 

Projektet drivs av det forskande hälso- och läkemedelsföretag GSK. Netdoktor står endast för rekryteringen. 

Skicka in din intresseanmälan genom att fylla i nedanstående formulär:

För att Bonnier Healthcare Sweden AB ska kunna genomföra rekryteringen innefattas även överföring av ifrågavarande personuppgifter till den aktör som utför aktuell pressaktivitet i behandlingen.
  
Genom att klicka på ”Skicka” bekräftar  jag att jag har tagit del av Netdoktors personuppgiftspolicy. Jag kan när som helst återkalla mitt samtycke för framtida behandlingar. En återkallelse påverkar inte lagligheten av den behandling som grundat sig på mitt samtycke innan detta återkallades.  
  


Kort fakta om bältros

Bältros, också kallat helveteseld, är smärtsamma utslag som orsakas av vattkoppsviruset Varicella zoster. Smärtan kan bli långvarig och besvärlig.

Bältros kan man få när som helst i livet. Merparten är 50 år och äldre då naturligt åldrande är den främsta riskfaktorn. Varje år drabbas cirka 30 000 personer i Sverige av bältros, cirka 20 000 av dessa är äldre än 50 år.

Man måste ha haft vattkoppor för att kunna få bältros. Bältros får man om det virus man bär på efter att ha haft vattkoppor återaktiveras. Nästan alla får vattkoppor som barn.

  

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .


Annons