Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Över 100 personer döda i svininfluensan

Annons

Antalet personer i Mexiko som dött i den nya svininfluensan har nu överstigit 100 personer. Smittan har även bekräftats i USA och Kanada, och i Europa har det rapporterats om ett fåtal misstänkta fall. Några dödsfall har dock inte konstaterats utanför Mexiko. På söndagen lovade världsbanken Mexiko en summa på 205 miljoner dollar i lån för att bekämpa influensan. I USA har totalt 20 fall av svininfluensan identifierats och nu har Janet Napolitano, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, officiellt deklarerat att smittan ses som ett allvarligt hot mot folkhälsan. Därför vidtas nu åtgärder i form av att influensamedicinerna Tamiflu och Relenza&nbspkommer att släppas ut på marknaden,&nbspsom tros ha effekt mot svininfluensan.

Under den gångna helgen tog miljoner mexikaner på skyddsmasken om de var tvungna att gå ut, annars stannade många hemma. Och i storstaden Mexiko City ställdes publikevenemang in och barer och restauranger höll stängt på grund av rädsla för smittspridning. På måndagen stoppade Kina all import av fläskkött och fläskprodukter från Mexiko och delar av USA. Förbudet börjar gälla omedelbart, meddelade regeringer på sin hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.