Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Psoriasis anses påverka livskvaliteten

Annons

Omkring hälften av de 300 000 svenskar som har psoriasis får problem även med naglarna. Många uppger att de får problem med att använda händerna, naglarna kan bli tjocka, missfärgade och falla av. Och av de psoriasispatienter som har problem med naglarna anser bara var femte att de får tillräcklig behandling,&nbspvisar en ny undersökning. Enligt undersökningen, som gjorts bland annat i Stockholms och Västerbottens län, säger 85 procent av de tillfrågade att deras livskvalitet påverkats negativt som en följd av sjukdomen.
– Vi dermatologer har underskattat problemet med nagelpsoriasis. I dag vet vi att detta utgör ett stort problem för många patienter, samtidigt som bara en bråkdel får effektiv behandling, säger Peter Berg, överläkare på hudkliniken vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna, till Psoriasisförbundet i ett pressmeddelande.

I studien deltog 458 psoriasispatienter, varav 310 sade sig ha nagelpsoriasis.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-09-16 22:01 (11 år sen)

    Arietlcs like this just make me want to visit your website even more.

  • Avatar Tidigare användare 2013-06-3 16:13 (11 år sen)

    Jag skrev nyss ett inlägg under Tjättsjäl,men inte om just mina nagelproblem.Hade väldigt mycket nagelproblem,värst på vintern,men där oxå var Dvitaminsalvan mycket verksam,jag har bara lite små utbuktningat nu.Jag använder salvan ca 3 gånger dagligen på naglar och nagelband,mindre funkar inte på mig.Ps slipper gömma fingrarna nu.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.