Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Forumtråd: Förmaksflimmer, oregelbunden sinus

Hej,
Nyligen utskriven från geriatrik avdelningen pga jag hade plöstlig uppkommen oregebunden sinus i förmaket av hjärtat. Då pulsen låg nästa i 200 i ambulansen, och på akuten fick dom ner den till 150 med mediciner. Hade tendenser till Stroke, men fanns ej timmar senare. och fick blodförtunnande och pulssänkade medicin. Har nu en puls på 77-82 i vllo läge.

Men min fråga gäller inte indirekt i detta, då de på geriatrik vill fortsätta utredningen men mig hemmavarande då jag haft en normal puls på över 48 timmar. , men jag undrar om t ex Apple Watch, EKG app är pålitligt nog för att kunna rapportera in med som medel? Testat med andra IOS appar 2 ggr per dag. , t ex appen Cardiio, men undrar över dess pålitlighet. Har ju inte fått några hjälpmedel mer än medicineringen.

Dels för jag söker en app som är tillförlitligt utifall hjärtat rusar iväg igen innan det slår till. För sådant kan ju ske på tyst väg utan att man märker det. Vad jag fått höra om i alla fall.

Tack på förhand

För i apple watch EKG app fick jag reda på att den bara registrerar 1-avlednings-EKG, istället för 12-avlednings-EKG, och sporadiska intervaller över en 48 timmars period innan appen varnar. men registreringen sker bara utfrån användarens val. Så utöver frågan jag skrev först,. är om den är då tillämplig när den bara använder 1-avlednings-EKG. Och Pulsindikator.

Tack på förhand

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons