Forum Hjärt- & kärlsjukdom


Betablockerare

hej
jag vaknade mitt i natten med jordens hjärtklappning och ojämn rytm. Ambulansförare med elkonvertering som följd. medicinering med metropolol och blodförtunnande blev ordinerat. 3-4 efter jag började med medicinen blev jag sämre och sämre. Yr och kraftlös, jag fick panik och uppsökte vårdcentralen. Många tester senare hittar de inga fel på mig så jag antar att det är biverkningar från medicinen. Jag orkar knappt med en promenad på 10 minuter. Helt matt i benen efteråt. Jag är ganska vältränad egentligen. Så frågan är hur länge jag ska äta medicin efter konverteringen, vad är normalt? Förslag på andra mediciner, blodtrycket är bra, skulle bara behöva pulssänkande men det finns kanske inte?

Hej!
Jag har också lidit av hjärtklappning och oregelbunden puls. Undersökningar har inte visat några fel på hjärtat och betablockerare tyckte min läkare var uteslutet pga biverkningarna.
Jag har på egen hand kommit tillrätta med min hjärtklappning, dels geonom att stressa ner och skaffa ett lugnare liv. Sedan har jag läst mycktet om näringsämnen och äter varje dag magnesium, selen, omega3 och Q10 för att lugna hjärtat. Dessa näringsämnen stödjer hjärtat att slå regelbundet och i rätt takt. Googla på det!
Som kvinna hade jag dessutom järnbrist vilket i sig gav hjärtklappning. Det kan du kolla genom ett blodprov som heter S-ferritin och som ger svar på om man har låga järndepåer. Man behöver ligga på minst 70 mikrogram per liter för att ha järnreserver i kroppen.
Hoppas du mår bättre snart!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons