Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Cancerrelaterade dödsfall förutspås sjunka


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-02-11

Annons

En ny studie visar att antalet cancerrelaterade dödsfall i Europa kommer att sjunka under 2011, skriver Dagens Medicin.

Studien har genomförts av två europeiska forskare och är baserad på antalet dödsfall mellan 1970-2007. Forskarna har kommit fram till att dödligheten i cancer kommer att sjunka med 7 procent hos män och 6 procent hos kvinnor jämfört med 2007.

Det är främst cancer i mage, tarm, bröst, livmoder och prostata som kommer att sjunka. Lungcancer hos män kommer också att sjunka, dock inte lungcancer hos kvinnor där antalet dödsfall stiger i hela Europa med undantag för Storbritannien, menar forskarna.&nbsp

Att färre kommer att dö i cancer menar forskarna beror på att antalet dödsfall i bröstcancer hos kvinnor och lung- och tarmcancer hos män har sjunkit. Forskarna förutspår att nästan 1,3 miljoner europ&eacuteer kommer att dö i cancer under 2011.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.