Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Nya rön kan leda till bättre bröstcancerbehandling

Annons

Inflammatorisk bröstcancer är den mest dödliga formen av bröstcancer och är ofta mycket svår att upptäcka. Men nu har amerikanska forskare hittat en nyckelgen som kan leda till bättre behandling av denna form av bröstcancer. Forskarna menar att identifieringen är väldigt viktig eftersom inflammatorisk bröstcancer är svårt att behandla med cellgifter, strålning eller andra typer av behandlingar.

Och den nya upptäckten kan spela en betydande roll i den här typen av bröstcancer. Det menar i alla fall Henrik Lindman, överläkare på onkologen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.
– Genen förklarar varför de här tumörerna beter sig som de gör, det vill säga infiltrerar vävnad på ett mycket otäckt sätt och bildar små anhopningar av tumörer i blod- och lymfkärlen. Det är uppenbart att genen ligger bakom det den här tumören gör, säger Lindman till Vetenskapsradion.

Annons
Annons

Den nya studien publiceras på Nature Cell Biologys hemsida och forskarna själva hoppas att den nya upptäckten ska kunna leda till bättre behandling av inflammatorisk bröstcancer.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.