Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Bröstcancer

Netdoktors medlemskrönikör om sin bröstcancer

Annons

 

Eva Akerstedt är Netdoktors första medlemskrönikör. Hon skriver om hur det kändes när hon fick diagnosen bröstcancer, och hur det har kommit att påverka hennes syn på livet.

Eva bor på Öland. Hon älskar sin trädgård, målar akvarell, cyklar, sjunger i kör och hon har alltid tyckt om att skriva. För ett par år sedan startade hon en blogg, för att få utveckla skrivandet och hålla kontakten med släkt och vänner.

Annons
Annons

I mars i år fick Eva diagnosen bröstcancer.

– Ungefär en vecka efter att jag fått diagnosen skrev jag om det på min blogg. Jag skrev det så att alla skulle veta, så att jag slapp berätta allt från början varje gång jag träffade någon bekant. Till en början oroade jag mig över om det verkligen var ok att lägga ut sådana saker offentligt, kanske skulle folk uppfatta det som att jag satt och tyckte synd om mig själv, navelskåderi. Jag kunde inte ha haft mer fel, det visade sig vara precis tvärtom, berättar Eva.

– Responsen jag fick var enorm, både från släkt, vänner och från människor jag inte kände alls. Jag har fått en enorm kraft av deras stöd, det har burit mig otroligt starkt genom det här. Mina barn stöttade mig direkt, och då kändes det helt rätt. En sak som slog mig är hur mycket människor är benägna att hjälpa varandra.

Eva tror att skrivande är ett bra sätt att bearbeta svåra saker, som till exempel en sjukdom:
– Det blir en kreativ process, man gör något produktivt samtidigt som man bearbetar det svåra. Av kommentarerna man får kan man hämta stöd. Självklart är alla olika, men mig har det hjälpt mycket, säger Eva Akerstedt.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.