Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Hudcancer

Webbinarium om hudcancer – utseende, förebyggande åtgärder och skyddsmetoder

Den 7 maj 2024 sände Netdoktor ett webbinarium om hudcancer. Hur ser hudcancer egentligen ut? Hur väl skyddar solkrämer? Och hur ska man hålla koll på alla prickar på sin kropp? Det och mycket mer svarar dermatologen Petra Verga Kjellman på. Du får också höra patientberättelser om att upptäcka elakartade hudförändringar.


Publicerad den: 2024-05-08

Annons

Hudcancer är en av de vanligaste cancerformerna som personer i Sverige drabbas av. De senaste tjugo åren har antalet fall av malignt melanom, den allvarligaste formen av hudcancer, fördubblats. Särskilt utmärkande är malignt melanom hos den äldre befolkningen. 

Men det finns saker du själv kan göra för att skydda dig mot hudcancer och för att upptäcka hudförändringarna i ett tidigt stadie.

Annons
Annons

I det här webbinariet visar dermatologen Petra Verga Kjellman bilder på hur du kan identifiera misstänkta hudförändringar och när du bör söka vård. Du får också ​​​​​​​höra Emese och Lena dela med sig av sina erfarenheter om att upptäcka elakartade hudförändringar.

I klippet nedan kan du se hela webbinariet om hudcancer.  

 

Paneldeltagare under webbinariet:

  • Petra Verga Kjellman, medicine doktor och specialist i dermatologi samt verksamhetschef vid Diagnostiskt centrum hud i Stockholm.
  • Emese Gerentser, upptäckte en ny leverfläck som visade sig vara malignt melanom in situ, ett första stadium för malignt melanom.

  • Lena Modin, hade en liten prick på låret som visade sig vara elakartad.

  • Besima Aho, moderator och ansvarig utgivare på Netdoktor.

sponsorer hudcancer bild kopiera

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.