Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Pollentiden är här

Annons

Den långa vintern har förskjutit pollensäsongen något, men nu är den här. I Stockholm och Göteborg är det just nu höga halter av alm, medan björken har börjat göra sig påmind i södra delar av landet. Vanligtvis brukar den stora allergiexplosionen komma i slutet av april och början av maj, och det är när björkarna slår ut som pollenallergin slår till på bred front.
– Men det kan börja redan innan björkarna slår ut här i Sverige. Det kan komma björkpollen från kontinenten om det är kraftiga vindar, säger Peter Kondrup, meteorolog.

När björkblomningen börjar avta är det dags för nästa pollenattack, nämligen gräsblomningen. Denna blomning börjar på de flesta håll i juli och pågår hela augusti. Därefter kommer gråbo som vanligtvis växer längs promenad- och cykelvägar, det vill säga områden där vi människor gärna håller till.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.