Intresseområden sparade.
Fakta | Matallergi

Allergi eller intolerans mot kryddor och aromämnen


Uppdaterad den: 2013-04-25
Publicerad av: Mats Halldin, ST-läkare allmänmedicin och med. dr., medicinsk chef, Netdoktor

Annons

Det förekommer överkänslighetsreaktioner på aromämnen och alla sorters örter, muskot, kardemumma, ingefära, gurkmeja, paprika, senap och kryddblandningar som till exempel asiatisk curry och masala. Det kan även förekomma reaktioner på kryddblandningar som "Gastromat", "Aromat" och olika typer av grillkryddor.

Vid gråboallergi förekommer korsreaktioner med en del brödkryddor. De flesta tål salt och peppar.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons