Fysisk aktivitet bra vid migrän

Annons

Att träna ökar inte risken för att få ett migränanfall. Personer som brukar drabbas av migrän undviker ofta att träna då de är rädda för att det ska utlösa ett migränanfall. Men enligt forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg finns det ingen ökad risk för migränanfall i samband med fysisk aktivitet.

Patienter med migrän får ofta råd om att träna, men samtidigt finns det inga studier som kan styrka att fysisk aktivitet lindrar migrän. I en studie på totalt 20 personer med migrän har&nbspforskare i Göteborg nu&nbspkommit fram till att träning i alla fall inte ökar risken för migränanfall. Personerna som medverkade i studien fick med hjälp av sjukgymnast följa ett särskilt träningsprogram på cyklar. Under tre månaders tid tränade de tre gånger varje vecka.
– Vi kunde se att de som deltog i studien fick bättre kondition efter träningsperioden eftersom syreupptagningsförmågan ökade, förklarar Emma Varkey, sjukgymnast och en av forskarna bakom studien.

Annons
Annons

Av de deltagande personerna drabbades en av ett migränanfall under träningspass.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons