Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Bristande respekt för rökförbud

Annons

Personal vid Sundsvalls sjukhus som inte följer reglerna kring rökförbudet kan&nbspfå löneavdrag. Det har varit rökförbud i flera år vid Sundsvalls sjukhus, och i samband med förbudet infördes rökfria zoner och personalen som rökte&nbsperbjöds hjälp med att sluta röka. De personer som dock fortsatte att röka finns det strikta regler att följa. Bland annat måste de byta om till vanliga kläder, stämpla ut och gå utanför de rökfria zonerna när de tar rökpaus. Men reglerna följs inte, utan sjukhusledningen har informerats om att det stått personal och rökt i arbetskläder utanför entr&eacuteerna.
– Vi ser mycket allvarligt på det här, och jag anser att vi måste skärpa reglerna. I värsta fall kan det bli tal om löneavdrag, säger Margaretha Röd&eacuten, sjukhusdirektör vid Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand, till tidningen Dagbladet.

Enligt Margaretha Röd&eacuten finns det landsting som infört en timmes avdrag per dag för rökare, men det är ännu oklart om hur det blir i Sundsvall.
– På något sätt måste vi komma till rätta med det här, och löneavdrag kan vara ett effektivt sätt. Först när all personal slutat röka kan vi föregå med gott exempel när det gäller att få patienterna att sluta, säger Margaretha Röd&eacuten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.