Forum Sluta röka & sluta snusa


lite pirrig!

Har precis fått brev 1 i sluta snusa-programmet! Huvva, känns skönt att tagit beslutet men nervöst att det inte ska gå denna gången heller:( Slutat snusa många gånger under de åren (ca 12 år) jag snusat men alltid fallit tillbaka genom festsnusning så jag inser ju att denna gången måste det vara ett totalstopp! Tar tacksamt emot tips på hur ni lyckats, jag vill så gärna bli fri från mitt beroende, vet ju att jag mår så mkt bättre både fysiskt och psykist av att inte snusa!!

Slutade med nikotinsnus i höstas, ersatte det med onico, nikotinfritt snus,(enbärsmak) det gick bra jag fick min prilla efter maten eller kaffet, det sägs att det är svårare att sluta snusa än röka, kanhända men det beror inte enbart på nikotinet, nu är jag nikotinfri, men kan inte sluta med mitt havregryn till snus, det betyder att ritualen med snuset är det man saknar mer än nikotinet.


jag bestämde mig från början att HELT sluta och inte ersätta med något annat, innan när jag försökt sluta har jag tuggat nikotintuggummi, sugit på nikotabs, haft ingefära under läppen, tuggat vanliga tuggummi, haft nikotinplåster, ja, you name it! Allt möjligt konstigt men det har bara inneburit att jag ersatt ett beroende med ett annat och alltid fallit tillbaka i snusandet...nu har jag varit snusfri UTAN något substitut i 11 dagar och det känns jäkligt skönt:)) Har tom festat utan att tagit en prilla och DET är en stor vinst för mig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons