Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Färre män testar sig för klamydia


Publicerad den: 1970-01-01
Författare: Terese Alvén

Annons

Varje år drabbas lika många män som kvinnor av klamydia, men mindre än var tredje som testar sig är man. Idag är det Klamydiamåndag i Stockholms län och på 106 drop in-mottagningar kan man göra ett klamydiatest. Detta är ett sätt att även fånga in män som sällan testar sig. – När man smittats med klamydia måste man uppge vilka personer man har haft sex med. Det är så vi idag hittar de flesta positiva männen. Mörkertalet anses vara högt bland männen, säger Marlene Makenzius, barnmorska och utredare inom sexuell hälsa på Folkhälsoinstitutet. Klamydia är Sveriges vanligaste anmälningspliktiga könssjukdom. Under 2007 anmäldes 47 101 fall.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons