Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Testosteron gjorde man steril

En man uppsökte läkare med anledning av misstänkt testosteronbrist och fick därför sprutor innehållande testosteron. Ett halvår senare hade han blivit steril. Nu riktar Ivo skarp kritik mot den läkare som behandlade mannen.
Annons

Mannen försökte skaffa barn med sin partner samtidigt som han led av misstänkt testosteronbrist. Vid ett besök på en privat urologmottagning fick han träffa en läkare som gav mannen testosteronsprutor med en försäkran om att det inte skulle påverka mannens fertilitet. Men det var just vad testosteronet gjorde för ett halvår senare skulle det visa sig att mannen blivit steril. Det rapporterar TT och Dagens Medicin.

Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skarp kritik mot den läkare som behandlade mannen. Myndigheten menar att sprutorna skrevs ut på allt för vaga grunder.

Läs mer om testosteron och sexlust hos män 

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons