Forum Stress och utmattningssyndrom


Sömnotur

Jag har läst många tips mot sömnproblem, och skakar bara på huvudet åt dem. Jag har på dagarna inga problem med näsan, men när jag försöker somna så blir ena näsborren alltid torr till gränsen för sveda, och den andra täppt. Ibland högra och ibland vänstra. Jag tömmer blåsan tre-fyra gånger under min vakna tid, men när det är sovdags kan jag få gå på toaletten varje kvart tills jag lyckas somna. En natt gick jag elva gånger. Har jag tid att passa somnar jag ofta inte förrän timmen före det är dags att stiga upp. När jag är ledig förskjuts dygnet flera timmar varje dag. Jag blir helt enkelt aldrig trött "normal tid". Håller jag mig vaken extra länge för att lägga mig vid "normal tid", i förhoppning om att sova bättre, så slutar det alltid med att jag bara lyckas sova ett par timmar och sedan ligger klarvaken tills det är dags att stiga upp, och tröttheten slår ned som en bomb på jobbet eller vad jag nu har för tid att passa. När jag jobbat har jag varit sömndrucken nästan varje dag, och flera gånger somnat eller försovit mig. När jag av total trötthet somnat precis före det är dags att stiga upp har jag stannat hemma. Jag har blivit kallad "lat" flera gånger, och inte velat stanna kvar på ett jobb under en längre tid, eftersom det helt enkelt inte går! Sömnen och dygnsrytmen är så pass kass att jag blir opålitlig som anställd, hur god karaktär och vilja jag än har. När man då läser tips om att "lyssna på lugn musik" eller "dricka något varmt" kan jag inte göra annat än att skaka på huvudet. Det är bara att konstatera att jag lider av otur.

Så himla rätt! *tummen upp* Är i samma situation. Väldigt jobbigt... Oftast är jag tom trött om kvällarna, men kan helt enkelt inte somna. Jag kan bara kolappsa. Kämpa på =)


Ja, det där med sömnen är hopplöst här också.. Stannar uppe till 11-12 på kvällen för att det är på nåt vis förknippat med nån rädsla att lägga mig. Sen sätter jag igång klockradion, den går en timme, sätter på en timme till.. ibland är kl 3-4 på morgonen innan jag somnar. Sen vaknar jag långt innan klockan ringer vid halvsju, trött som jag-vet-inte-vad. Upp o jobba, sen samma visa igen när kvällen kommer. Har även "täthetskänsla" i bröstet hela tiden, inne på 3:e månaden nu, läkare och psykolog säger att det är psykiskt för undersökningar jag gjort visar att det är inga fysiska fel. Usch, nä vi får hoppas att det släpper för alla som har det svårt med sömnen, nu är det dags att vi får må bra igen!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons