Forum Stress & utmattningssyndrom


Hur ska jag göra?

Hej. Jag är ung. Bara 23 år och fyller 24 iår. Jag har jobbat sedan dagen efter studenten. Jag fick tag på ett fantastiskt jobb som sytem och processpecialist. Drömjobbet. Jag var så stolt. Jag fick resa över hela världen och hålla kursen. Jag var erkännt duktig. Jag var så glad. Men sakta kom den en annan känsla krypande, som jag struntade i. Dåiga perioder kan alla ha. Men perioden fortsatt, jag gick på semester i somras. Min första riktiga semester med min sambo, (vi flyttade också ihop i somras) Livet var perfekt. Jag var så lycklig. Men, jag kom tillbaka till jobbet. Och ville inte. Kunde inte. En konflikt mellan mig och en kollega hade pågått i 4 år, och jag tappade allt förtroende för alla, inklusive mig själv. Jag var värdelös. Hösten gick, och började få problem med magen, somnen och minnet. Jag blev förvirrad. Blev sjukskriven på halvtid. Den blev förlängd. Jag var "deprimerad" som det hette. Jag blev bätte fysiskt. Hade inte lika ont i magen längre. Men humöret var i botten. Jag grät ofta, kände inget värde i något. Kunde inte äta. Allt var upp och ner. Sen blev det diagnosen "utbränd". Nu är det Mars, och den här resan har pågått sedan december. Det är två steg frammåt, och ett bakåt. Jag vill bara ha lite hjälp från er. Jag är ung, trodde ALDRIG att jag skulle hamna här. Så, jag behöver hjälp i vardagen. Hur ska jag tänka, handla och agera. Tröttheten är den värsta. Ofta somnar jag efter jobbet. (jobbar 75% nu) Jag sover ofta i flera timmar, men somnar ändå bra på nätterna. Ska jag tillåta mig att sova? Kan nån bra hjälpa mig lite. Berätta om sina egna erfarenheter, hur ni tog er igenom det här. Jag mår "bra" nu. Är gladare och så. Men fortfarande så kan jag inte riktigt hantera allt. Jag blir stressad, ledsen. Lägger mycket tid på att sakna "gamla saker" tex ett gammal ex som jag egentligen är glad att slippa. Min gamla häst, som jag förlorade för minst 7 år sedan. Sånna saker. Varför? Gud vad långt det blev. Hoppas nån orkar läsa! Kram /ungdomen. :)

Jag blev utbränd år 2004. Känner igen mig i det där att tänka på saker från förr... hm... kanske dags att fylla på med trevliga minnen från nuet? Tänka mera här o nu än dåtid? Vad har du i nuet som gör att du trivs med dig själv? Tänk på dina goda sidor, det som gör dig omtyckt. Känn stolthet över de sakerna i ditt liv. Traumatiskt med konflikten på jobbet. Jag skulle inte älta hette det, inte gräva ner mig i det som hänt. Nähä... men det gnagde ju inombords... fick ny samtalskontakt där jag fick prata om det. Det var skönt, behövligt... Samtidigt lade samtalskontakten fokus på mina goda sidor. Det jag är bra på, för det jag hade ju blivit kränkt och sårad. Jag behövde peppning, att jag duger som jag är. Det gör ju du med, du duger som du är! I nuet! Tidigare erfarenheter formar oss alla, men samtidigt behöver vi inte agera och reagera som vi gjort tidigare. Vi har erfarenheter, kunskaper som vi bär med oss av det som hänt i våra liv. Vi blir klokare, erfarnare för varje dag som går. Försök fokusera på det positiva i ditt liv i nuet. Tänka goda tankar om dig själv. Sköt om dig ungdomen!


Hej Jag känner att du är så ung och allt har gått i raket fart för dig. Mycket bekräftelse har du fått på att du är duktig och det är du också. Vad kräver du av dig själv??? var snäll mot dig själv motionera? Hur slutade din tidigare relation fick du säga det du ville säga, har du fått svar på varför det blev som det blev. Hästen är en vän som står en nära och som det inte är lätt att förlora. Jag har också haft hästar och kännt samvetskval för att jag sålt och för att någon blev avlivad. Jag sörjde hästen som vi sålde så vansinnigt mycket och skrev ett brev till hästen där jag sa vad jag tyckte och tänkte och ursäktade mig för att vi inte kunde ha den kvar. Brevet blev inte skickat men jag läste det för mig själv och sen brände jag det. Det känndes bättre efteråt. Att se över vad det man tänker på och vad det kan stå för är viktigt så att man kan gå vidare lycka till

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons