Forum Psykiatri


social ångest

vad göra åt det? jag kan inte se skillnad på mitt psykiska mående eller hur jag är som person, har alltid varit blyg/tillbakadragen känslig och osäker. jag borde egentligen äta medicin....men jag vågar inte! mitt arbetssökande påverkas ju såklart av det här....och jag har så mycket skuldkänslor över det. Hela dagarna går åt att fundera hur jag uppfattas/ser ut/beteer mig/säger/ gör inför andra människor...ALLTID!! enda gången jag kan koppla av är när jag är ensam, där ingen ser mig. Håller jag på att bli enstörning? har förlorat gamal vänner pga mitt psykiska mående :( sedan dess har jag dragit mig undan med FLIT, för att inte besvära fler människor... men hur visar man att jag drar mig undan för att inte besvära folk för deras skull? så man inte uppfattas som att jag "hatar folk", vilket INTE är.... är så rädd att jag uppfattas som det. Men jag vill ju inte heller skriva i pannan "jag har social ångest...därför upplevs jag konstigt" suck..

Hej Jag är 29 år och´har själv agorafobi, laoustrofobi och panikångest. Upp på de så har jag även epilepsi. Jag kan förstå hur det käns. Har du någon äkta vän som du kan dela allt med? Vet att det käns pinsamt. Men det kommer att kännas bättre för dig om du berättar detta för någon. Jag går sedan några måndader på medicin för detta, vilket jag är glad över att jag gör. Men de är inget att börja med om man inte får hjälp bredvid. Jag tycker att du ska söka remiss hos en läkare för att få en samtalskontakt eller rent av hjälp av en psykolog som förstår dig. Hör gärna av dig igen. Erica


Endel har en allmänt ängslig personlighet. Så länge man kan sköta ett normalt liv är det ngt man "får ta", men annars tkr ja du ska söka psykoterapi och/eller medicinera. Dina problem låter grava.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons