Forum Psykiatri


Problem efter drog och behöver akut hjälp!

Hej jag är en man på 28 år och behöver verkligen experthjälp!
För 3 veckor sedan på en fest och under fylla hade jag inte kontroll över tillvaron. Under denna kväll lyckades jag få i mig ca 400mg ecstacy/MDMA. Jag hade djup ångest av detta då jag inte tar droger annars och har aldrig gjort. Efter 6 dagar så fick jag sprängande huvudvärk och yrsel/obalanskänsla, yrseln påminner om känslan av att dricka en starköl för snabbt på tom mage. Huvudvärken varade i ca 6 dagar men yrseln/obalansen kvarstår. Nu har det gått 2 veckor av detta tillstånd och jag är orolig över att det kommer vara så här länge till. Den senaste veckan har varit bättre gällande yrseln/obalansen jämfört med veckan innan det. Sedan detta började, 2 veckor sedan så har jag harft hög ångest och panikångest ett par gånger. Har aldrig haft detta tidigare. Jag har varit hos läkare 2 gånger förra veckan och han har bokat in mig till en psykolog. Senaste dagarna har min vision på distans varit lätt dimmig och jag är rädd över att jag påverkat/chockat min kemiska balans i hjärnan. Läkaren tror att detta beror på all ångest och liknande och hävdar att det kan ha varit svår migrän som jag aldrig haft tidigare heller. Jag känner mig inte "normal" i huvudet mestadels på grund av yrseln/obalansen och jag tror inte att han vet så mycket om ämnet heller. Och jag vet inte vad jag ska göra. Just nu är jag sjukskriven 2 veckor. Snälla ge mig din åsikt eller tipps eller något som jag kan framföra till min läkare!

Hej Steffe!
Synd att ingen läkare svarat på ditt inlägg ännu, men jag kan bara svara utifrån min egen erfarenhet, från tiden då jag arbetade inom psykiatrin.                                                                                                                                                           Vi fick en gång in en ung kille på 20 år, han hade tagit ett! bloss på en haschcigarett enligt hans kompis och han blev psykotisk. Detta tillstånd gick dock över, men det tog lång tid, flera månader. Han var inlagd. Hans läkare sa, att det berodde på en kemisk obalans som drabbat hans hjärna. Jag känner inte till vad han fick för "motgift", då jag inte arbetade på just den avdelningen.                                                                                                                             Själv har jag varnat mina tonårsdöttrar från att ens vilja titta på droger och gett dem detta exempel som en varning. Det är så, att vissa tål inte lika mycket som andra och vilka som inte tål vet man inte och varför chansa? En fd klasskamrat till mig började använda droger i 20 årsåldern, exakt vad och hur mycket vet jag inte, men jag tror det var hasch. Tyvärr, utvecklade han mycket svår schitzofreni. 
Jag hoppas verkligen du kommer ur det här och jag tror mig veta att du aldrig ens provar något dylikt igen! Ge inte upp hoppet!
 
 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons