Forum Psykiatri


Forumtråd: När ska jag säga ifrån eller inte.

Min pojkvän lider av depression och ångest. Han vet själv att han är överkänslig och kan få väldigt mycket ångest eller en dag kan förstöras ifall man säger ett ord fel. Jag vet inte när jag ska ta fajten och inte bara låta saker å ting ”gå” . Är det någon här som varit i en depression/varit partner till någon som vet hur man kan eller borde göra i sådana här situationer?

Hej. Jag tycker han ska få hjälp av någon. Varför ska du gå på helspänn hela tiden . Det här kommer säkert att förstöra ert föthållande annars.


Du ska inte ta någon "fajt " alls utan du kan be att få prata med någon inom sjukvården som kan förklara vad det innebär. Man ska bara finnas tillhands och klarar man inte av det så bör man bryta upp, man kan inte "rycka upp sig", det är påfrestande att vara tillsammans med en sådan person, och det finns stödgrupper för anhöriga. Han äter väl mediciner för depressionen och ångesten, han behöver byta om de inte fungerar samt få terapi om de anser att han är i behov av det annars så finns det samtals kontakter han kan få, ex en kurator. Jag har själv bla en depression, ångest och PTSD men de som "lyfter" mig och får mig att orka är min psykiatriker och psykolog, jag vill inte träffa andra då de har en total avsaknad av vad det innebär att vara sjuk

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons