Forum Psykiatri


Forumtråd: Hjärntumör eller stress??

Hej! Jag är en tjej på 13 år och har haft de väldigt tufft de senaste halvåret av olika anledningar. Det började med att jag fick två panikattacker och min pappa kunde snabbt lugna ner mig genom att gå ut och gå en runda och få mig att slappna av. Men den pnikattacken jag hade sist var den absolut värsta Jag haft, det var jobbigaste jag varit med om. Jag hade suttit och ställt in mig på döden pga mina panikattacksymtomer jag fick under ca 2 timmar hade jag dessa symtomer och var rädd för att jag skulle dö. Till slut så gick de inte mer, jag fick grov panik, började gråta och var nästan 100% säker på att de va den sista dagen i mitt liv. Jag började stanna hemma från skolan i lite mer än en månads tid. Började tro att jag hade cancer (tror fortfarande) fick dessa symtomer: Synfel på höger öga, kommer ofta och förvärras när jag blinkar mycket. Huvudverk precis över ögat jag har fel på och ibland i hela huvudet. Nedstämd hörsel på samma sida mitt synfel är på. Det kommer ibland helt plötsligt att jag inte hör på de örat eller att jag får hög tinnitus. Väldigt yr och svimfärdig, skakningar, trötthet, förvirring, ont i muskler, ont i bröstet, andas tungt uppe i brösten då de känns som att jag inte har tillräckligt med syre. Alltid varit övertygad om att jag har en hjärntumör och gick till en läkare men kändes inte som han tog mig seriöst (inte mina föräldrar heller, dom kolla mest upp mig för jag skulle kunna känna mig lugn) Tog ett kisstest
och ett blodprov och båda visade att allt var okej, men känner mig fortfarande inte säker. Börjat gå till skolan men så fort skoldagen börjar ta slut eller när jag kommer hem får jag väldigt konstig känsla. Känns som alla känslor på samma gång som att jag är arg samtidigt som att jag verkligen inte orkar någonting sen typ ledsen. Brukar prata facetime med min bästavän efter skolan och har alltid jättekul och känner mig trygg när jag pratar med han. Vi snackar exakt varje dag. Men jag känner att jag inte orkar och är bara irriterad på allt. Vet inte om jag borde vara rädd eller om allt detta bara beror på stress.

Hej! Är i en väldigt likande sits som du. Har extremt fysiska symptom men alla undersökningar och blodprov ser bra ut. Är själv väldigt orolig över att det är något fysiskt även fast alla säger att det är psykiska symptom. Har själv precis skrivit i en tråd om min upplevelse som kommer publiceras snart om du vill läsa. Har tyvärr inga tips och råd förutom att du är inte ensam i det här och stort lycka till!


Hej! Du skriver att du har haft det tufft i ett halvår, det kan va att du fått panikångestattacker av de, det låter som panikångestattacker som du beskriver. Jag har själv haft såna attacker. När du pratar med din vän så mår du bra som du beskriver. Medans du pratar med han har du då ont? För är det psykisk mående man har o inte hjärntumör så kan det va att man mår bättre när man pratar med någon för om man sitter själv och tänker så får man tillbaka alla känslor så känner man efter o tror att något är fel. Men jag hade frågat om att få göra en röntgen så dom kunde kolla hjärnan på dig om det nu inte känns bättre, så dom kunde utesluta hjärntumör. Psykiskt ohälsa låter det som så sök hjälp på en bup mottagning om det inte går över så dom kan hjälpa dig! Att du blir arg o irriterad kan va att du inte blir tagen på allvar av din omgivning, att dom kanske inte förstår. Du får söka hjälp med detta om det inte känns bättre snart. Ta hand om dig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons