Forum Depression och ångest


Visste du att... (Läste på internet)

...återvinning av glas sparar 20 procent energi jämfört med glastillverkning från ny råvara. ...det är både billigare och mer energieffektivt att återvinna pappersförpackningar än att göra nya. ...det går att producera 20 returburkar för samma energi som det tar att göra en ny. ...man kan återvinna stål, aluminium och glas hur många gånger som helst utan att kvaliteten försämras. ...4 av 5 tidningar återvinns. ...9 av 10 invånare källsorterar förpackningar och tidningar. ...pappersfibern kan återvinnas upp till sju gånger innan den är utsliten. ...återvinning av aluminium sparar 95 procent av den energi som annars behövs för att göra ny aluminium. ...det går bara åt en tredjedel av elenergin vid massa- och papperstillverkning baserad på returpapper jämfört med nytillverkning. ...om alla lämnade in sina kapsyler till återvinning så räcker stålet till 2 200 nya personbilar - Varje år! ...3 av 4 förpackningar återvinns. …ett ton hårda plastförpackningar kan återvinnas till ca 84 000 blomkrukor. …om man ställer alla glasförpackningar, som samlats in under ett år, i en lång rad räcker de ett helt varv runt jorden. …energiinnehållet i ett kilo plastförpackningar är lika stort som i ett kilo olja. …var tredje pappersförpackning som finns livsmedelsbutikerna är tillverkade av återvunna pappersförpackningar. …genom att återvinna en aluminiumburk sparar du tillräckligt med energi för att se på TV i tre timmar. …att det tar 100 år för en vanlig plastpåse (av polyten) att brytas ner i naturen. …att tanka bilen en kylig kväll minskar luftföroreningar eftersom mindre bensinånga bildas. …att det går åt ungefär 3,5 liter vatten/minut då kranen bara står och rinner. …att fryst färdigmat kräver 10 gånger mer energi att producera.

Nä inte allt men en del. Kapsyler och bommulsfibrer var helt nyttl


Nä inte mycket av det visste jag, men jag vet att min bil är ett bensinslukande gammalt monster . Som jag älskar.... Tyvärr. /sofia


Intressant ju :-) Kapsyler har jag inte tänkt på.. dem ska jag börja ta med till återvinningsstationen också nu :-) Kram vännen, tack för bra tips!


Skitbra du tar upp deta! Vi har tio år på oss att ändra vårat sätt att ta vara på miljön-sedan är det försent. Så det gällar att JOBBA PÅ o inte bara återvinna utan att SPRIDA sin kunskap o säga till ngn så fort man märker den slarvar med sådant!!! Detta är ingen lek!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons