Forum Depression och ångest


Valdoxan? Voxra? Depression, Sömnrubbningar

Hej mina kära medmänniskor. Nu är det såhär att jag har levt under flera år av depression och grava sömnrubbningar. Min diagnos för övrigt är: Paranoid, beroende ,Schizotypal personlighetsstörning, Borderline, ADHD, samt starka drag av fobisk/undvikande och drag av tvångsmässighet och uppförandestörning. Phew det ser mycket ut såhär. Jag har testat ca 15 olika sorter av SSRI och de preparat som faller därunder samt även andra preparat som Aurorix, Cymbalta you name it. Efter att knappt ha sovit på 1 mån ska jag nu byta medicin ifrån Venlafaxin, Amfetamin till Melatonin 5mg och antingen då Valdoxan eller Voxra. Det jag undrar över är vilken av dessa är att föredra. Ska tilläggas att jag har hög tålighet beträffande mediciner. Hade 2 st Stilnoct 10mg + Propavan 50mg *2 samt 2*7.5mg Imovane. På senaste tiden har jag haft 4ml Theralen 10mg Nitrazepam och 15mg Imovane. Är det någon med liknande diagnos så får de gärna förtälja vilka mediciner de tar (självklart om de vill) så jag vet lite vad jag har att vänta. Mina läkare verkar inte förstå innebörden av att leva med allt detta. Tacksam om någon kunde upplysa mig lite mer inom detta område. Svara gärna på fler frågor om ni undrar över något. MVH //Niclas

Hej! Har du problem med sömnen så kanske voxra inte är bra alternativ. Vanlig biverkan av voxra är sömnstörningar dvs svårare att somna. Jag äter voxra och jag har märkt att det tar längre tid för mig att somna. Jag som brukar somna inom 15 min. Men inte nu längre. Nu tar det ca 1 h.


Jag har ätit Voxra i två år nu och tycker det är något med den som gör att det är enklare att kliva upp på morgnarna. Sömnproblem är en väldigt vanlig biverkan och jag tycker också att den försämrar koncentrationen men inte hört någon annan nämna en sådan biverkan. Har du stora problem med att sova tror jag inte Voxra är något.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons