Forum Depression & ångest


Val av arbetsplats och annat...

Vad tycker ni är viktigt i val av arbetsträning? Vad har ni för erfarenheter? Arbetade ni med mycket folk runt omkring eller "ensam". Skulle vara intressant att höra om era erfarenheter. Tänkte ni här och nu eller tänkte ni på att hitta en arbetsplats som ni kunde "utvecklas" på under året? En annan sak är ju alla olika bud man får! AF säger skynda skynda..FK bryr sig inte ett dugg och min psykolog sade i torsdags NEJ NU GÅR DET FÖR FORT FRAM! Jag själv känner mig egentligen inte redo för arbetsträning men vill ändå göra något vettigt på dagarna. Har gått hemma nu sedan augusti 2007 och något mönster måste brytas..

Jag har inte arbetstränat så mycket, men har bytt arbetsmiljö i min rehabilitering - ofta. Varierat ensamarbete med arbete i arbetslag o mycket folk omkring mig. Det som har varit en stressor för mig är att när jag väl landat i min arbetsmiljö har det varit dags att bryta upp o prova annat... det är jobbigt att när jag väl anpassat mig o trivts med uppgifter har de omplacerat mig. Som tillsvidareanställd har det känts lite krasst att behöva flytta på mig - igen. Både ensamarbetet o det i grupp bland andra har haft sina fördelar o nackdelar... svårt att säga vilket som är bäst, det är väl individuellt antar jag. Ensamarbete kan ge mindre press, men i mitt fall har jag haft en annan press att prestera o driva arbetet framåt, jag var som en konsulent som kom utifrån o jag fick lägga upp arbetet själv som jag behagade. Vilket skapade prestations-press istället... nåja man är aldrig nöjd -) hehe... nä skämtar bara. Arbetet i grupp har gjort att jag varit tvungen att anpassa mig till situationen o andras åsikter om hur arbetet ska bedrivas. Men med mina mångåriga erfarenheter av den sortens arbete har det ändå varit lättare än ensamarbetet som jag inte har så lång erfarenhet av. Ensamarbetet har varit mer ensamt, osocialt liksom... jag har ett stort behov av att få vara social o ingå i ett socialt sammanhang. I ensamarbetet har däremot mina kompetenser av vissa saker som andra inte kan lyft mig... där har mina specialkompetenser kommit fram och jag har fått kredit för dem där. Jag önskar dig lycka till med din arbetsträning o hoppas att du "hamnar på rätt ställe". Där du passar o trivs.


Man måste utgå ifrån sej själv när det gäller arbetsträning och inte stressa...säger läkaren att det går för fort fram så kanske man ska lyssna på det med. Samtidigt så är det ju inte fel att bryta mönstret och försöka , om du känner att du inte är redo men ändå vill så är det kanske bra med något lugnt där man får utrymme för att känna efter själv hur man fungerar och mår. Det är viktigt att det finns acceptans för att man inte mår bra alla dagar och att man inte ska få "dåligt" samvete för att man inte orkar , för det är tufft att komma ut igen efter att ha vart borta ett tag.. Så våga ställ lite egna krav på hur din arbetsträning ska se ut du gör det inte för andras skull utan för dej själv.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons