Forum Depression & ångest


Socialfobi

Har länge haft socialfobi till och från, men för ca 8 månader sen har depressionen och den socialafobin bara blivit värre, har antidepressiv medicin, atarax, zopiklon och propavan, men ataraxen hjälper verkligen inte mot ångesten jag får om jag verkligen måste tex till affären eller gå/cykla nånstans. Jag mår verkligen dåligt pga det här, får ångest ibland bara jag tänker på att jag måste gå utanför dörren. Är sjukskriven just nu. Är det någon som känner igen sig, skulle väldigt gärna vilja prata med nån som har känner desamma, det går liksom inte att prata med med en "frisk" person om sånt här....

Känner igen mig i det du skriver jag svarar inte ens i telefon bara till dem personerna som jag känner inom familjen dvs. Atarax hjälper mig inte längre mot ångest och inte för o sova heller.Sover nästan ingenting. Ingen tar en på alvar ,alla tar mig i alla fall för givet. Jag med är sjukskriven.


Kan du gå ut o handla, tex mataffärer, klädaffärer? Det kan inte jag längre. Har du fått nån ny medicin istället för ataraxen? Jag känner också att ingen tar mig på allvar.


Helst inte om jag tvingar mig till det,Jo jag äter Anafranil och atarax,men atarax har jag mest fått för att jag ska kunna sova men den har slutat ge mig effekt. Propavan har jag provat med men den blev jag dålig av så jag har slutat.


Okej, jag har zopiklon den hjälper mig bra om jag ska sova iaf. Du kanske få de utskrivet? Jag tycker den är jätte bra.


Jag ska fråga så dem gör mig ngt annat istället för atarax ska fråga oxå om den du har. Blir man beroende av zopiklon. Äter du några andra mediciner.


Zopiklon kan jämföras med benso(drogen) det innehåller typ samma ämne, vet inte helt säkert men. Zopiklon är iaf narkotikaklassad. men den har hjälpt mig och jag gtar den inte varje dag. Äter också Venlafaxin, propavan, zopiklon och ataraxen då.


Jag hoppas att läkare kan ta oss på allvar. JAg e så trött på att behöva förklara mig så fort det e något. Tror verkligen folk att vi hittar på???


Jag blir inte tagen på allvar min psykoterapeut är inte bättre hon, mår bara sämre efter jag har varit hos henne och läkaren är si så där. alla tror hela tiden att man hittar på, bara för att det inte syns och förklara och uräkta sig varje gång det är något.Tråkigt tycker jag


JAg fattar precis vad du menar. Min läkare har fan inget att göra på vårdcentralen tycker jag. Han kan inget alls. Han vet nog inte vad ångest och oro e ens.


Förra veckan träffa jag psykoterapeuten och hon frågade mig om saker som inte har med min sjukdom o göra. Hon började rabbla upp vad jag äter mm.Hallå menar jag på vad har mitt psyke med mat o göra. Hon var lite så där konstigt :jag går ut derifrån med mer ångest och skuldkänslor än vad jag har redan haft innan vi träffats. Jag bli ledsen att ingen tror på mig ,jag är sjukskriven har barnet på dagis mm för jag är sjuk hade jag inte varit det då skulle dem inte sjukskriva mig heller. Känns bra att prata med personer som känner som jag.


Skönt att inte känna sig ensam ändå,även om de är fruktansvärt att vården är så dålig! går hos en psykoterapeut och känner också att jag blir mer nere när jag varit där. min läkare är väldigt bra att prata med, men de enda hon gör är att skriva ut nya medeciner, jobbigt att byta och sätta in nya mediciner hela tiden...


Visst är det jobbigt hela situationen man vill så gärna ta sig ur men inte alls lätt. Jag har hört komentarer så som det är inget fel på henne hon vill bara gå hemma och att alla ska tycka synd om mig,men det stämmer inte jag jobbar inte för att jag är sjuk jag klarar inte o träffa människor klarar inte o jobba ännu.Vad jag vill säga att alla tror att man ljuger låtsats. Och det gör mig både arg och ledsen,det sista jag vill är o bli så sjuk.


Ja precis... som person är jag ganska glad ändå och har svårt att visa för vissa hur dåligt jag egentligen mår. När man hör vissa människor prata om depressioner m.m känns de som en fis i rymden för dem, och man känner sig pekad på " de är bara att göra det" ungefär. Men när man känner sig ensam och behöver mer hjälp så är det inte så lätt. Många säger att "när du väl bestämt dig så går det" men jag har besämt mig så många gånger och det går inte, inte på egen hand, och inte med "bara" medicin... vad fan gör man när inget hjälper? jag blir så trött psykiskt


Jag har bestämt mig för länge sedan att ta mig ur det här men det är inte lätt,och blir så trött när folk säger amen ryck upp dig kom igen. Lättare sagt än gjort svårt att förklara för andra att man vill inte leva längre att man blir ledsen mer än normalt inte kunna sova skrika,gapa och andra stunden dra sig undan och går o gräva ner sig bara försvinna typ. Usch Jobbigt som fan.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons