Forum Depression och ångest


psykologfobi

har inte mod nog att gå till en psykolog, finns det nåt jag kan göra själv för att ta död på depressionen? skulle vilja psygoanalysera mig själv någon som vet hur jag kan gå till väga?

har inget bra tips du kan ju alltid gå ut på nätet eller låna någon bok om självhjälp har sett att det finns en del böcker om det på biblan kram o lycka till


Själv skaffade jag hund och blev tvungen att gå ut minst 3 ggr om dagen. Kunde vandra i skogen i timmar. Skaffade ytliga bekanta som jag träffade på promenaderna. Hundar som träffas, små samtal mellan hussar och mattar. Hade en annan varelse som behövde mina omsorger. Där jag kunde begrava näsan i en mjuk päls och få en tröstande slick på kinden.


Hej, jag tror inte ett dugg på självhjälpsböcker, jag tror på människor. Det Ickko har gjort är jättebra för depression, frisk luft, motion, någon att goa med och lagom social kontakter (så mycket man klarar) Att försöka på egen hand är svårt, du ska ta kontakt med din vårdcentral, du kankse behöver medicin för att bli frisk och tänk på att psykologer har över 5 års utbildning, du skulle inte operera bort en blindtarm själv, om du har svåra trauma etc så behöver du någon som kan hantera det, precis som du behöver någon som kan operera och det är något fysiskt. Ta hon dig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons