Forum Depression och ångest


Propavan

Hej! är det några här som tar Propavan till natten? hur fungerar de på Er? Några biverkningar? hur många tar ni?

hej tar propavan nästan varje natt fast försöker låta bli det emellanåt på mej funkar det bra brukar ta två till natten nackdelen med dom är att man blir så trött dagen efter men man får väl välja sova dåligt eller vara trött på dagen hoppas dom funkar på dej kram


Hej! Tar propavan bara ibland men när jag väl tar dem tycker jag att de fungerar bra. Tar oftast 1 tablett men ibland 2 om jag inte sovit bra med 1. Jag får inga direkta biverkningar. Kanske är lite tröttare dagen efter men det märker jag knappt för jag är trött ivanliga fall också. Hoppas att det ska gå bra för dig.


Jag fick problem med trötthet dagen efter samt att jag hade svårt att vakna ur mardrömmar ("fastnade"). Men så får jag av alla sömnpreparat med längre halveringstid än vanliga insomningstabletter (typ imovane och stilnoct). Besvärligt det där att måsta välja mellan att vara trött av sömnbrist eller trött på dagen av propavanen.


Tack för alla svar


Hej Ett litet tips. Imovan 5 mg kan fungera att ta bara en halv tablett. Jag får hjälp att somna in men slipper jag känna mig borta på morgonen. Jag tar dessa bara när jag vet att jag måste vara alert dagen där på. Jag försöker att inte ta fler nätter en ca 3 ggr per vecka. Men ibland måste man få sova. Ta dem aldrig efter 23.00 då blir du groggig dagen där på.Pröva dig fram, lär dig hur du reagerar och anpassa däri från.Det tar tid att förstå sin kropp. Från en med kroniskt depression sedan 1997.


Jag tar dem vid behov, funkar bra tror de börjar verka efter 1h ca. Känner mej utvilad på dem dagen efter.


Jag tar två st. propavan till natten vilket jag gjort sedan lång tid tillbaka. Jag kombinerar med 1 mg Flunitrazepam. Detta har fungerat jättebra för mig, MEN för ett par veckor sedan började jag må dåligt igen. Jag hade en depression i februari då jag var inlagd en månad. Därefter har jag mått jättebra och sovit sååå gott, dock med medicinerna. Nu vaknar jag mellan fyra och fem på morgonen med sån förbannad ångest så jag knappt står ut. Så allt tyder på en ny depression som jag ska ta upp med min ansvariga sjuksköterska så får hon i sin tur prata med min psykiater. Lycka till! /A-C


Tjena! Propavane och lergigan e inga höjdare. Prova Nozinan.


Uh, Nozinan är verkligen ingen höjdare för mig iallafall! dagen efter blir jag sur, trött och grinig. Tar bara insomningstabletter nu, för annars kommer jag inte upp på morgonen.


Provat Theralen?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons