Forum Depression och ångest


Propavan

Jag har försökt ta propavan till natten. De hjälper inte ett dugg. Blir bara seg och stel av dem. Och dimmig. Är det någon som har tips på annan sömnmedicin som inte har för stora biverkningar?

Prata med din läkare om medicineringen... det är ju väldigt olika från individ till individ hur man påverkas av mediciner. Din läkare vet nog bättre än oss vad som passar just dig. Själv tar jag ingen sömnmedicin i den bemärkelsen, men jag har tryptizol som muskelavslappnande till natten däremot.


tycker oxå du ska prata med din läkare det är ju så individuellt vad som passar var o en har propavan o mej hjälper dom på men har även haft imovane som är insomningstablett med o dom hjälper mej men som sagt prata med din läkare lycka till


Det som är positivt med Propavan är att man kan ta den varje dag 365 dagar om året,medans andra sömnmediciner i regel ger toleransutveckling relativt fort och då bör(måste nästan) man sluta eller ta ett uppehåll,för ökar man dosen skapar man ett fysiskt beroende och antagligen även ett psykiskt. Mediciner som finns är Stilnoct och Imovane vanligast. Där gäller dock det jag skrev ovan. Annars finns Theralen som egentligen är en väldigt snäll och mild medicin i form av biverkningar förutom på en punkt, att tröttheten kan hålla i sig även dagen efter. Men som sömnmedicin samt ångestdämpare funkar den bra och används ofta till unga människor då den är i princip helt ofarlig för kroppen och även lika omöjlig att missbruka i teorin iaf. Man blir bara sömning,mer sömning eller jätte sömnig beroende på dosering. Sedan finns benzodiazepiner som man kan kombinera med exempelvis propavan vid behov om det är ångest eller oro som håller dig vaken? Föreslår att du pratar med läkaren om allt detta och känner du dig osäker kan du editera och skriva ut mitt inlägg här (om du vill) och ha som underlag för diskussion med läkaren om vilka möjligheter som finns. Vanliga Benzodiazepiner att kombinera med exempelvis propavan (Som är bra,kanske du skall ha högre dos?) Är iallafall Sobril (Oxascand) Stesolid (Valium) Sedan om du lider av deppression kan man även fundera på Antideppresiva mediciner med sömngivande effekt såsom Remeron. Själv sov jag lätt 15 timmar om dan på Remeron om jag ville. Är sömneffekten för stark på Remeron kan man (ironiskt nog) Höja dosen så minskar sömneffekten även om risken för olika biverkningar kan öka. Återigen,skriv ut detta om du vill och ha som underlag för en diskussion med läkaren. Du kan ju poängtera att texten kommer ifrån en användare på netdoktor eller liknande med stor erfarenhet som patient och med medicin och psykologi som hobbyintressen. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons