Forum Depression & ångest


Litium+Antidepp nödvändigt SVARA

Ville verkligen få svar detta-ingen ville svara förut. Min läkare har som önskemål jag ska börja den kombination, oavsett om jag är manodepp utan enbart depp för att Litium även tar om man enbart är depp jag har redan en antidepp medicin, Cipralex. Jag tycker det verkar onödigt o konstigt behöva ta båda...Ngn. som egan erfarenheter samma?

jag kan nog inte svara på frågan eftersom jag inte ätit de medicinerna men vill kunna svara. du bör nog göra som läkaren rekomenderar, kram anna


Ibland skriver man inget om man inte har något svar. Jag har ingen aning. *Kramis*


Litium och antidepp har ju olika verkningssätt så det är väl bra att prova. Ingen egen erfarenhet.


Jag kan förstå att du är fundersam över att både ta litium och antidepp. Jag har aldrig ätit litium och jag har aldrig stöt på någon som har börjat på litium utan att ha haft någon form av hypomani. Har stött på personer som har fått litium när de har blivit hypomana av antidepp. Nu vet jag inte varför din läkare vill att du både ska ta litium och antidepp mot depression, men i mina öron så låter det konstigt att inte först prova enbart cipralex om det är depression du lider av. Be om att få en "second opinion" dvs be få träffa en annan läkare som gör sin bedömning om du fortfarande är tveksam till behandlingen.


så sa en läkare till mig oxå en gång."det kan hjälpa vid svår depp." men jag tog eget beslut att avböja o jag blev frisk ändå! Du skall nog tala med en läkare till...annars bestämmer du facktiskt SJÄLV.


hej litium e ett stabileserings preparat för mest mano humörsvängningar. äter själv litium + stesolid vid behov inge annat har slutat me allt dom provat.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons