Forum Depression & ångest


Konstigt...

...känner mej missnöjd trots beröm vid lönesamtalet idag... Som om jag känner på mej att jag får ändå en dålig löneförhöjning i år - igen. Men jag är sån, har så svårt för att ta emot beröm... Nån som har en bra metod hur man kan gå tillväga? Utöver första stadiet där man ska öva på att bara säga tack.. om ni förstår hur jag menar?

Jag övar mig än på att bara säga tack, men det går bättre o bättre. Men ja tror nog många gånger att dom ljuger mig rätt upp i ögonen! Men då kan man ju fundera, varför skulle dom göra det. Artighet?? Kanske man har gjort nåt bra i alla fall, o försök bygg opp självförtroendet på det....vet inte, bara en tanke. Kram


Jag känner också så ibland att folk ljuger och säger bra saker i ren artighet... hm har kanske med låg självkänsla att göra då? eller är det självförtroendet? äh blandar ofta ihop de begreppen... har svårt att hålla isär dem. Kanske har jag lite svårt med tilliten också? Hm... tack för ditt svar, det fick mej att fundera vidare :-) Kram!


Du kan spelet alltför väl, medan flertalet sväljer stycket utan någon reflektion. Eller om man så vill: låt många spara och gneta så kan några få få spendera stort.


Ja kanske det... inse att jag ÄR bättre än många andra på det jag gör, men får inte lön för det... visst, visst... Sen får jag väl inse att jag får beröm av andra som jag jobbar med... Känns ändå så kluvet på nåt sätt... försöker ju bygga upp självkänslan med att jag ÄR bra på saker jag gör, sen hamnar jag i ett lönesamtal där jag typ "duger" bara... för att de ska slippa betala mer... känns ju inget vidare... sänker ju mej igen... suck. tack för att du svarade ändå :-) Kram!


Ja jag ingår väl i gruppen som ska snålas på... trist ändå eftersom jag nu varit hos samma arbetsgivaren i 6,5 år på raken... suck. Och en enda gång har jag fått lönehöjning jag är nöjd med. Alltså en enda gång har jag fått lönehöjning som motsvarar de prestationer och den energi jag lägger på jobbet... På lönesamtalet frågade jag vad jag kan göra för att få högre höjning då blev svaret: byta arbetsgivare! med tillägget: ja fast det brukar vi ju inte rekommendera våra anställda... Sen drog hon nåt exempel på vad andra gör som ger tillägg... då jag sa att ja du, men sånt gör jag också var det som om samtalsämnet bara föll... hon höll alltså inte med... Aktion maskning nu då? Äh vet inte, gillar ju att få köra på under arbetstid, men jag funderar starkt på att sänka arbetsinsatsen till lönen jag får... Tack för att du svarade iallafall.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons