Forum Depression och ångest


Ingen vill ha en deprimerad morsa

Min pojkvän älskar mig. Han vill bilda familj. Men han är inte säker på att jag är rätt, för jag är deprimerad till och från. Han vill inte att vårt barn ska må lika dåligt. Jag har alltid trott att han och jag ska kunna klara en familj tillsammans men nu är jag alltså kanske inte tillräckligt bra. Hur fan ska man hantera det? Det finns ju inte direkt en massa fakta som talar till min fördel, senast var rubriken jag läste här på ND som hetter "barn till psykiskt sjuka begår oftare självmord"...

Frågan är "vad vill du", är du redo att ta ansvar för ett liv på livstid? Har du mognaden, kunskaperna och ekonomin för att uppfostra ett barn. Är han den ultimata pappan till ditt barn?


Han är den ultimata pappan till mina barn och vi tänker inte skaffa barn än, men i framtiden. Men jag är ju hyfsat säker på att jag kommer att dras med en del depressionsproblem hela livet, kan ju inte lova honom att jag blir bättre. Han är inte rädd att jag inte ska kunna ta hand om ett barn, men att barnet ska ta efter mitt beteende och också må dåligt. Så i slutändan är han ju rädd för barnets skull... men då försakar man allt som är bra, vår relation och allt hos mig som är friskt.


Håller med angina om frågorna du bör ställda till dig själv. Ingen kan garantera att man aldrig ska bli sjuk. Det finns så många människor med depressionssjukdomar som har barn som INTE blivit sjuka eller begått självmord. Om han oroar sig över detta nu, undrar jag om han verkligen är rätt pappa till dina barn.


Klart den blivande pappan funderar, det är normalt och del av en kärlek många ggr. Sedan ska man inte ge upp hoppet. Mycket kan hända i livet, även mirakel kan ske. Jag rror på att finna sin egen förändring. Även om det förstås är svårt. Men jag är övertygad om att alla människor har den förmågan. Dock svårt i vårt samhälle där vi pumpas med illusionen om sakers beständighet.


Fakta som talar till din fördel är dina personliga egenskaper. Barnkär? Omtänksam? Älskar barn? Kreativ och pedagogisk? Det kan finnas personliga egenskaper som gör DIG till en bättre morsa än en "frisk"... Din pojkvän har kanske egenskaper som "hjälper" det kommande barnet de perioder du har depressiva inslag i måendet... tillsammans är ni starka. En kärleksfull relation till ett barn kan uppväga mycket... det negativa med depressionen kanske uppvägs av dina personliga egenskaper som kvinna/mamma. Din och din pojkväns relation bör vara stark i grund och botten, det grundar för en bra familjesituation. Om ni älskar varandra kan ni även älska ett barn så mycket att din depression blir en bisak... Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons