Forum Depression & ångest


Forumtråd: hur ofta?

Jag är lite nyfiken på hur ofta ni går o pratar med nån om era problem. Jag går 2 ggr per månad....hjälper inte mig ett dugg, med så lite tid....tänk er 1 1/2 timma på en månad....suck! vem hjälps av så lite tid???? kram på er!

Jag går en gång i veckan 1 timme. Trivs dock inte så bra med min samtalskontakt, som är kurator. Har lämnat återbud till den här veckan. Ska börja på ett beh program fr om den 18e och 13 veckor framåt. Då träffas man i grupp varje dag, får utbildning om sin sjukdom, motionerar, äter tillsammans. KBT -inriktat. 1 gång i mån låter inte bra Kram


Det låter väldigt sällan :-( Jag går 1 gång i veckan, 50-60 minuter per gång. Kram


Aldrig :) Gick hos en psykolog i ca 8 mån, ca 1 gång i veckan. Sen kände jag att jag inte kom längre. Skulle vilja gå och prata med någon annan. Men min läkare hjälper mig inte att hitta någon..


Nämen verkligen inte! Alldeles för lite!! Jag går en ggr veckan 45 min Räcker inte alls så jag har en kontaktperson nu, 1 ggr veckan ca 2 h max..men det är ju iallfall för lite..O ibland har man ej behov av prata..bara gråta..(men det törs jag inte, känner jämt press prata åxå)


En gång i veckan tycker jag är lämpligt i början, om man gillar sin terapeut.


Jag började gå hos min beteendevetare i januari 2005 och i början gick jag varje vecka... sedan har det trappats ner... avtog efter ca ett år och några månader... senare har jag återupptagit samtalen... recidiv i hjärnsläpp och svårigheter att hantera stress är en stor orsak till detta. Nu ska jag gå ca en gång i månaden första halvåret och sen är det meningen att det ska räcka... jag har fått många tankeverktyg att handskas med sedan jag började... snart dags för mej att stå på egna ben... håhåjaja... kan ju gå riktigt bra det med :-) Jag hoppas på detta... försöker se optimistiskt på framtiden... känns bäst så...


Vid behov får jag komma en gång i veckan, annars tycker varannan vecka är lagom för mig. Men som sagt, när jag blir sämre försöker jag boka in täta tider.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons