Forum Depression och ångest


Har ngn sökt den nya sjukersättning?

Är det någon som har ansökt på den nya sjukersättning? Vad ska man skriva på frågan "Varför är din arbetsförmåga nedsatt?". Är det själva sjukdomen eller är det symtomen som man har från sin sjukdom de frågar efter? Jag menar ska jag skriva pga koncentrationessvårigheter, uttröttbarhet, etc som sjukdomen orsakar som jag ska nämna i denna fråga. Hoppas att ni förstår vad jag menar.

Själv skrev jag mest om symtomen. Lire hur en vanlig dag och vanliga sysslor kan se ut bra och dåliga dagar. Själva diagnosen finns ju redan i intyget från läkaren. Vet inte om det är rätt men så skrev jag i alla fall.


Jag tror man ska fokusera på varför man inte kan arbeta, t.ex. koncentrationsproblem - det du sa. Men någonstans i ansökan ska det väl stå vilka diagnoser du har också, så att de vet...?


Jag skrev att jag är medfödd med mina funktionshinder grov finmotoriksvårighet,muskelsvag,talfel och andra problem som ångest,depression ,ibs ,darrningar,hjärtklappningar, lågt blodtryck problem med käken och foten


Jag tror det är bra om man benämner sjukdomarna och sen beskriver symtomen... att de symtom man har är varaktiga... och inte förändrats till det bättre med tiden. Om försämringstillstånd uppstått pga yttre påfrestningar...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons