Forum Depression & ångest


Gruppterapi

Hej! Mitt första inlägg på netdoktor. Får se vad det kan ge. Spännande! Jag har haft problem med depression till och från under flera år och aldrig blivit helt frisk. Jag går i samtalsterapi, äter efexor och lyrica. För det första jag tror på gruppterapi! Att få träffa människor i samma situation som en själv tror jag kan vara kanske den bästa medicin mot den ensamhet som ofta "drabbar" den som är deprimerad. Jag blev dock tidigt varse om att detta var lättare sagt än gjort. Efter att grundligt ha undersökt möjligheterna till gruppterapi (här i Kalmar) måste jag tyvärr konstatera att de är minst sagt dåliga. Verkar vara omöjligt att få träffa andra unga vuxna (18-30) som lider av depression. Är det bara jag eller finns det andra här i Kalmar regionen som vill träffas och prata? I så fall får ni gärna svara så kanske vi kan träffas!!

För några år sen ordnade min arbetsgivare gruppträffar för långtidssjuka... det var ett bra initiativ av dem :-) Jag var med ett tag sen när jag inte var heltidssjuk längre slutade jag där... fick infoblad om att det var för heltidssjuka nämligen... ja de ändrade väl rutinen eller nåt, brydde mig inte om att ta reda på nåt om det närmre just då. Men håller med om att träffa andra sjuka i grupp är givande. De möten min arbetsgivare ordnade hade dessutom inslag av att fk kom o informerade om sjukregler, mm... annat matnyttigt för sjuka med. Om du inte har en anställning kanske du kan ta upp med arbetsförmedlingen om såna träffar? De kanske kan ordna nåt regelbundet, eller fk?


tillägg: ja eller kanske landstinget?


tillägg: ja eller kanske landstinget?


jag bor i kalmar. men svarar ju lite väl sent...


Varför är det så svårt att få rätt hjälp? Just nu finns det mycket ilska inom mig, jag är arg på samhällets brist på att hjälpa psykiskt sjuka indivier. I flera år har jag mått dåligt från o till, just nu är jag inne i en fruktsvärd svacka. Det värsta är att då jag söker hjälp blir jag inte tagen på allvar, ska det behövas ett själmordsförsök eller vad är det frågan om????

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons