Forum Depression & ångest


Försäkringskassans regler

Tänkte skapa en ny tråd för att kunna diskutera försäkringskassans nya regler. Detta med anledning av Uppdrag granskning som sändes ikväll och handlade om en person som begick självmord efter indragen sjukpenning. Kolla på SVT play om in inte sett det. Jag har själv inte drabbats ännu av dessa nya hårdare regler men jag har kollegor som blivit det och jag vet att det finns många härinne som har erfarenheter som de kanske vill dela med sig av. Jag blev riktigt upprörd efter programmet och har skrivit om det i min dagis. Om ni sett det så dela gärna med er om vad ni tyckte eller berätta om egna erfarenheter.

Jag har inte sett det men vet inte ifall jag vågar. Väljer nog att blunda för problemet, är så empatisk av mig..kommer må uruselt. Kan ju iaf säga att systemet är idiotiskt när man tvingas välja självmord för att man inte blir trodd av FK att man är sjukt...skrämmande..


Jag missade första halvan av programmet. Läste lite på aftonbladet.se idag om det som hänt. Som det verkar för mig har två olika avdelningar inom fk tagit två helt skilda beslut och det är ju helsjukt :S ja eller rättare sagt, en avdelning skulle utreda ev sjukersättning när den andra avdelningen gick emellan o skickade kvinnan till af. Så ska det ju ändå inte kunna gå till... under en pågående utredning av rätten till sjukersättning... så tragiskt att det blev en sån press på kvinnan att hon valde den utvägen :-( Men det ÄR jobbigt att ha med myndigheterna att göra, det blir en mycket starkare belastning, alla möten man ska på, myndigheter som ska samordna åtgärder än då man arbetar. När man arbetar lyfter man lön, punkt. När man är sjuk ska man interagera med läkare, sjukgymnaster, samtalskontakt, fk och nu även med af... suck. Jag har än så länge min anställning i botten och därmed kontakt med företagshälsa. Ser skillnad på det och dem som hänvisas till vården inom landsting. Andra som får byta läkare rätt vad det är osv osv... och det är tragiskt att det inte finns ett fungerande system, att det ska vara så oerhört slitigt att vara sjuk. De som är sjuka får en mycket högre belastning inom de sociala kontakter man ska ta med flera än vad de friska har någon aning om. Det är inte lätt att vara sjuk, med krämpor och psykiska påfrestningar. Det bästa vore ju om man har sin läkare, som inte byts ut. Om läkaren får huvudansvaret för rehabilitering i samråd med en arbetsgivare då det finns en. Andra instanser bör rätta sig efter vad de som står närmast den sjuke säger... de som känner individen.


såg inte programmet men har läst om det nya systemet det är ju tydligt att dom vill putta fler o fler utför stupet verkar det som har sjukersättning fram till maj så jag vet ju inte heller vad som händer sen förstår bara inte att man då ska få någon bedömning gjord på af om arbetskapacietet o kan man inte jobba efter dom där tre månaderna så kan man bli sjuksriven igen förstår inte vitsen ska det vara så drastiskt att man begår självmord vilket sjukt samhälle man lever i


Jag såg programmet, och kan nog instämma i de andra som har skrivit här..... De tror inte vi är sjuka, de vet inte hur det är att ha en riktig panikattack, en riktig ångestattack, eller vara så deppig att man bara sitter rakt fram och strirrar och gråter åt allting........Orkar inte ta tag i någonting, kan inte sova på natten för huvudet är som en bikupa....... vill inget, orkar inte........... Jag är själv drabbad av utfärsäkring, blev sjukskriven maj 2007 och vid nyår var det slut för min del..... jag blev utförsäkrad........ Allting rasade samman, samtidigt i oktober blev min sambo arbetslös,och hans A-kassa hade 3 månaders handläggningstid innan de betalade ut pengarna...... Jag har haft mycket skadetankar igen, har inte gjort något på ett tag nu...... Brukar ta rakhyveln och skära mig. Jag kan mycket väl förstå Britt-Marie `s handling, hon orkade inte kämpa mer mot FK......... Det är helt otroligt att man ska behöva må så dåligt, och göra sina närmaste så illa bara för att FK inte tror att du är sjuk...... Nää, för du kanske kan arbeta med något, öppna dörrar, vända papper...... Ja, vilken arbetsgivare behöver sådan personal i dagens sammhälle.......För att kunna ta ett jobb igen, måste man vara så pass frisk att man känner att man klarar av det......Annars kommer vi att drabbas av fler självmord, har själv tänkt tanken flera år........ Ett misslyckande på arbetsmarknaden när man varit sjuk länge, kan vara som om någon tar bort syret för dig......... försök att kämpa då........ Tack för mig


Har också blivit drabbad ,det hemska i det hela är ju att det är ju inget bidrag som staten betalar utan det är en allmän försäkring som dragits från vår lön under alla år vi jobbat jag själv har jobbat i 45 år.Tydligen begriper de här duktige som klankar på oss att de pengarna vi får har vi betalat in genom löneavdrag. OCH DE SKALL POLITIKERNA INTE RÖRA. De kan istället gå på de som inte är sjuka de klarar sig ändå har en granne som jobbar för fullt men har ändå sjukpension och livränta i och för sig var han ihop med en som jobbade på försäkringskassan så han fick väl bra hjälp .Det är kanske så man skulle ha det ,ha känningar inom Försäkringskassan alltså.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons