Forum Depression och ångest


Fler som?

Finns det fler här som INTE äter medicin och vägrar det? Vad kan man göra istället ihop med KBT:n? finns det andra alternativ? har hört att man kan äta nyttigt om man har depression B12, omega-3 osv. Men mot ångest då?

mot ångest? antingen rida ut stormen, eller acceptera lugnande, helt enkelt, kram /TC


okej då rider jag hellre ut i stormen än käkar massa piller. kram


B12-brist kan orsaka depressionsliknande mående, vad jag vet. Men själv har jag så himla jättesvårt att förstå er som inte vill äta mediciner. När jag efter två byten hittade en ångenstdämpande som funkade så levde jag i ett lyckorus bara av det i en vecka! Men ni har väl era orsaker, som jag förstås respekterar, men motviljan gör mig samtidigt nyfken. Varför? /sofia


Läs min dagbok...


Japp, genast. /s


Jag har testat flera olika antidepressiva läkemedel. Upplevde att T. Zoloft etc. lade locket på alla mina känslor. Det är ju dessa jag behöver komma åt, ta itu med och bena upp. T.Cymbalta hjälpte mig jättebra mot värk, deppighet och sömnen. Jag fick dock förhöjda levervärden av detta läkemedel och samtidigt utlöste det att jag blev Hypomanisk. Jag tar nu endast Lamictal, stämningsstabiliserande läkemedel. Har bestämt mig att försöka utan antidepressivt läkemedel och använda mig av samtal med min psykolog istället. Fast jag förstår att vissa patienter verkligen behöver ta sina antidepressiva för att hålla sig över vattenytan. Det är ett övervägande/balansgång från individ till individ. Gäller att finna den medicin som passar en själv etc. Lycka till!


jag vill inte äta medicin då jag inte känner mig deprimerad på det sättet som depression inenbär. Jag mår mest dåligt över saker som hänt, över mig själv, panik över hur jag ska göra med allt osv, däför vill jag inte äta medicin för jag vet att det inte skulle lösa i längden. kram


vill åter igen påpeka att antidepp hjälper jättebra vid olika ångesttilllstånd utan depression. Bara för att det heter/kallas för antidepp betyder inte att de enbart är för det. Sedan finns det olika sorters antidepp. Vissa antidepp funkar bättre mot ångest än depression. Ältande är också en symtom på depression.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons